Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Deprem salladı: 4.5 büyüklüğünde!

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde sabah saatlerinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre olumsuzluk yok.

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde sabah

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 24 Haziran 2025 Salı günü sabah saat 07.09’da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Depremin yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde kaydedildiği belirtilirken, çevre illerden de hissedilen sarsıntı kısa süreli paniğe neden oldu. İlk belirlemelere göre depremde can ya da mal kaybı yaşanmadı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Adana ili Saimbeyli ilçesinde saat 07.09’da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” denildi.

Valilik ve ilgili ekiplerin sahada tarama çalışması başlattığı, vatandaşlardan gelen ihbarların değerlendirildiği öğrenildi.

Uzmanlar, bölgede artçı sarsıntıların yaşanabileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin hemen ardından X platformundan paylaştığı mesajda Adana’da 4.5 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini, çevre illerden depremin hissedildiğini ve saha taramalarının başladığını belirtti. Yerlikaya, şu ana kadar olumsuz bir durumun bulunmadığını açıkladı.

Adana Saimbeyli’de 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydan gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır dedi. Haber Merkezi