Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet Bizim Aydınlık “Yüz”ümüz!

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için derin bir sadakat ve aşkla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Rektör Arıbaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı paylaştı. Cumhuriyet’in ortaya koyduğu fikri, zihni ve ilmi medeniyet tasavvurunun insan onurunu ve bağımsızlığını temel aldığını belirten Rektör Alpay Arıbaş, “Bugün, köklerine ve değerlerine büyük bir tutkuyla bağlı ve evrensel ilkelerin aydınlığıyla geleceğe ilerleyen bir Türkiye’de yaşıyorsak, bunu Cumhuriyet’e borçluyuz; çünkü Cumhuriyet medeniyettir. Bugün, tarihsel süreç içerisinde kendisine reva görülen teslimiyet zincirlerini parçalamış ve göğsünde taşıdığı imanla karanlıkları aydınlığa çevirmiş bir Türkiye’de yaşıyorsak, bunu Cumhuriyet’e borçluyuz; çünkü Cumhuriyet adanmışlıktır. Bugün, tüm insanlığın huzuru için kadim birikimi ile sanayi atılımları yapan ve cihanda barışın egemenliği için teknoloji tasarlayan bir Türkiye’de yaşıyorsak, bunu Cumhuriyet’e borçluyuz; çünkü Cumhuriyet üretmektir. Bugün, tüm insani ve kültürel zenginlikleriyle yüzlerce yıl sonrasını inşa eden ve attığı her adımda birliğin, beraberliğin ve dirliğin timsali olan bir Türkiye’de yaşıyorsak, bunu Cumhuriyet’e borçluyuz; çünkü Cumhuriyet özgürlüktür” dedi. 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu ilke ve esasların bugün de kendileri için bir ışık ve rehber olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü, “Bağımsız yaşamanın, demokratik yükselişin ve itibarlı istikbalin sembolü olan Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacağız. Bunun için büyük bir sadakat ve aşkla çalışmaya, üretmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlu olsun” dedi.

Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kurucu kahramanlarımızı saygı, hürmet, minnet ve dualarla yâd ediyoruz. Ruhları şâd olsun…”

Haber Bülteni