Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çöp ve lastik yığını alev alev yandı!

Aksaray Ortaköy’de karayolları şantiyesi yanında çıkan yangın, yoğun duman ve alevlerle gökyüzünü kapladı; itfaiye müdahale etti.

Aksaray Ortaköy’de karayolları şantiyesi yanında çıkan yangın, yoğun duman ve

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde Karayolları şantiyesi yakınında bulunan çöp ve lastik yığınında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, yoğun dumanla birlikte gökyüzünü kapladı. Yangına ilk müdahale Ortaköy Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri tarafından yapıldı.

Olay, akşam saatlerinde Karayolları’na ait şantiye alanının hemen yanında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangında, bölgede rastgele bırakılan çöpler ve eski lastikler bilinmeyen bir nedenden dolayı alev aldı. Siyah dumanlar, ilçe merkezinden dahi görülür hale geldi.

İhbar üzerine hızla olay yerine sevk edilen Ortaköy itfaiyesi, yangına kontrollü şekilde müdahale ederek alevlerin çevredeki alanlara sıçramasını önledi. Ekiplerin yaklaşık 30 dakikalık çalışması sonucu yangın tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmaları titizlikle sürdürüldü.

Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.

Vatandaşlar, çöp ve atık lastiklerin rastgele alanlara bırakılmasının bu tür tehlikelere yol açabileceğine dikkat çekerek, yetkililerden daha sıkı denetim yapılmasını talep etti.

Yangının çıkış sebebinin netlik kazanması için Ortaköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Ağustos Gerçe