Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çanakkale’de Dirilen Ruh: Türk Milletinin İstiklal Mücadelesi!

Türk milletinin tarih boyunca

Türk milletinin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi, 109. yıl dönümünde 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde bir kez daha anıldı. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhu, vatan sevgisi ve fedakarlıkları övgüyle yad edilecek.

18 Mart, Türk milletinin bağımsızlık ve vatanseverlik ruhunun en güçlü simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin ve şehitlerin anıldığı bir gündür. Bu yıl da tüm yurtta ve yurt dışındaki temsilciliklerde, çeşitli etkinliklerle bu önemli günün anlamı ve kahramanlıklar hatırlandı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Çanakkale Zaferinin ardından 109. yıl dönümünde o tarihi zaferi önemine vurgu yaparak bir mesaj yayınladı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yayınladığı mesajda; Çanakkale Zaferi Türk milletinin geçmişten günümüze taşıdığı en parlak zaferlerden biridir. Tarihten silinmek istenen bir milletin, tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren bu zafer, Türk milletinin gönlünde müstesna bir yere sahiptir.

Zaferin anlamı, sadece geçmişte yaşanan bir olayın hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da önem taşımaktadır. Türk askerinin Çanakkale’ye adeta ölmek için gittiği ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Taarruzu değil, ölmeyi” emrettiği vurgulanmıştır. Binlerce şehidin ve gazinin yanı sıra, ninelerin, anaların, tüm milletin vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun bu zaferde etkisi büyüktür.

18 Mart, sadece Çanakkale’de verilen mücadeleyi anmakla kalmaz, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak tüm dünyaya ilham verir. Bu ruh, Türk milletinin gelecekte de birlik ve beraberlik içinde, daha güçlü bir şekilde ilerlemesini sağlayacak önemli bir mirastır.

Vali Kumbuzoğlu; Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Çanakkale, Türk milletinin yüreğinde her zaman atacak ve istiklal mücadelesinin sembolü olarak sonsuza dek yaşayacaktır dedi.

Aksaray’da Çanakkale zaferi 109. yıl dönümünde Aksaray Şehitliğinde  18 Mart Şehitleri Anma töreni düzenlenerek şehitlerimiz anılacak.
Haber; Ağustos Gerçe