Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bozkır Göleti’nde kaçak ağ operasyonu: Üç yasadışı ağ toplandı!

Ortaköy’de Bozkır Göleti’nde kaçak avcılıkla mücadele için yapılan denetimlerde, yasadışı avlanma amaçlı kullanılan üç adet misina ağı tespit edilerek toplandı. Yetkililer, bu tür denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Ortaköy'de Bozkır Göleti'nde kaçak

Aksaray İli Ortaköy ilçesi, Bozkır Göleti’nde kaçak avcılıkla mücadele kapsamında yapılan denetimlerde, yasadışı ağlar tespit edilerek toplandı. Denetimler, Ortaköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi.

25 Haziran 2024 sabahı saat 10:00 civarında Bozkır Göleti’ne kaçak ağ atıldığına dair alınan bir ihbar üzerine yetkililer hızlıca harekete geçti. Ortaköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, denetim amacıyla Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden tekne talebinde bulundu. Ertesi gün, 26 Haziran 2024 saat 11:00 civarında yetkililer, Bozkır Göleti’nde tekne ile kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Denetim sonucunda gölette, uçlarında strafor malzeme bulunan üç adet 10 metre uzunluğunda misina ağı tespit edilerek toplandı. Kaçak avcılığın önüne geçmek ve ekosistemin korunması amacıyla yapılan bu denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceği yetkililerce bildirildi.

Kaçak avcılıkla ilgili vatandaşlardan duyarlılık ve işbirliği beklenirken, benzer ihbarların zaman kaybetmeden yetkililere iletilmesi gerektiği vurgulandı. Denetimlerin artırılması ve bilinçlendirme çalışmalarıyla yasa dışı avcılıkla etkin bir şekilde mücadele edileceği belirtildi. Ağustos Gerçe