Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bir zamanlar tutuklu kaldıkları cezaevine şimdi çay içmeye gidecekler!

Başkan Evren Dinçer, 19 bin metrekarelik eski cezaevi alanının kafe, kültür merkezi ve spor alanlarıyla halkın hizmetine açılacağını duyurdu.

Başkan Evren Dinçer, 19 bin metrekarelik eski cezaevi alanının kafe,

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, kentin hafızasında iz bırakan eski cezaevi alanını modern bir yaşam merkezine dönüştürdüklerini açıkladı. 19 bin metrekarelik proje alanında yürütülen çalışmaları bugün yerinde inceleyen Dinçer, ekiplerden bilgi aldı.

Yeni yaşam alanı; kafe, çim amfi, tenis kortu, bisiklet yolları, biyolojik gölet, 300 kişilik kültür merkezi ile yürüyüş ve koşu parkurlarıyla donatılıyor. Başkan Dinçer, “Geçmişin izlerini geride bırakıp, geleceğe umutla yürüdüğümüz bu proje şehrimizin sosyal hayatına yeni bir soluk getirecek” dedi.

Projenin, özellikle gençlerin ve ailelerin sosyal yaşamına büyük katkı sunması bekleniyor. Dinçer, alanın tamamlandığında sadece Aksaray’a değil çevre illerden gelecek ziyaretçilere de cazip bir merkez olacağını vurguladı.

Şehir merkezine kazandırılacak bu yeni sosyal alan, Aksaray’ın kültürel ve sportif gelişimi açısından da önemli bir adım olarak görülüyor. Belediyeden yapılan açıklamada, projenin kısa sürede tamamlanarak halkın kullanımına sunulacağı belirtildi.

Ağustos Gerçe