Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye Başkanı Evren Dinçer’den kritik uyarı!

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’den su tasarrufu çağrısı

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Mamasun Barajı’nda su seviyesi %20’lere düştü

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaz sıcaklıklarının etkisini artırdığı bugünlerde vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu. Mamasun Barajı’ndaki su seviyesinin kritik seviyelere düştüğünü belirten Başkan Dinçer, su tasarrufunun hayati önem taşıdığını vurguladı.

Su tüketimi %20 arttı

Başkan Dinçer, “Kıymetli hemşehrilerim, hava sıcaklığının 40°C’yi bulduğu şu günlerde su tüketim oranımız saniyede 680 litreden yaklaşık %20 artarak 800 litreye kadar çıktı,” dedi. Artan su tüketiminin barajdaki su seviyesini olumsuz etkilediğini belirten Dinçer, acil önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi.

Barajdaki su seviyesi kritik düzeyde

İçme suyu kaynağımız olan Mamasun Barajı’ndaki su seviyesinin yaklaşık %20 düzeyinde olduğunu ifade eden Başkan Dinçer, suyun bilinçli ve tasarruflu kullanılması gerektiğini belirtti. Dinçer, “Bu nedenle su tasarrufu çok önemli hale geldi. Alacağımız basit tedbirlerle evimizde ve iş yerimizde günlük %20 tasarruf yapabiliriz,” şeklinde konuştu.

Tasarruf için alınacak basit tedbirler

Başkan Dinçer, su tasarrufu için vatandaşların kolayca uygulayabileceği bazı basit tedbirler önerdi. Muslukların gereksiz yere açık bırakılmaması, diş fırçalarken suyun kapatılması, çamaşır ve bulaşık makinelerinin tam dolu çalıştırılması gibi önlemlerle günlük su tüketiminde %20’ye varan tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Birlikte hareket etme çağrısı

Daha yaşanabilir bir Aksaray için su tasarrufunun önemine dikkat çeken Dr. Dinçer, “Hep birlikte su tasarrufu yapalım. Bu konuda göstereceğimiz duyarlılık, geleceğimiz için büyük önem taşıyor” dedi.

Dr. Evren Dinçer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da su tasarrufunun önemine vurgu yaparak, “Daha yaşanabilir bir Aksaray için, hep birlikte SuTasarrufu yapalım,” mesajını paylaştı.

Başkan Dinçer’in paylaşımı

Dr. Evren Dinçer:”Kıymetli hemşehrilerim; Hava sıcaklığının 40°’yi bulduğu şu günlerde su tüketim oranımız saniyede 680 litreden yaklaşık % 20 artarak 800 litreye kadar çıktı. İçme suyu kaynağımız; Mamasun Barajı’nda su seviyesi yaklaşık %20 düzeyinde. Bu nedenle su tasarrufu çok önemli hale geldi. Alacağımız basit tedbirlerle evimizde ve iş yerimizde günlük %20 tasarruf yapabiliriz. Daha yaşanabilir bir Aksaray için, hep birlikte su tasarrufu yapalım çağrısında bulundu.

Celil Acar

Aksaray’da, sivil toplum kuruluşları Gazze’deki
Sıradaki Haber Aksaray’da Gazze İçin Yürüyüş: “Filistin Yalnız Değildir”