Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen ve TOBB’un en geniş katılımlı mekanizması olan müşterek konsey toplantısında Aksaray’ın öncelikli sorunlarını gündeme taşıdı. Bakan yardımcıları, ilgili bürokratlar ve konsey temsilcilerinin yer aldığı toplantıda Özkök, Aksaray’ın acil su ihtiyacına dikkat çekerek dış havzalardan su getirilmesi için artık zamanın kalmadığını vurguladı.
Tarım ve hayvancılığın bölge için “olmazsa olmaz” olduğunun altını çizen Özkök, 2025 yılında yaşanan kuraklık, don felaketi ve hayvancılıkta şap hastalığı nedeniyle üreticilerin büyük kayıplar yaşadığını belirtti. Bu nedenle zirai kredilerin ertelenmesi ve yapılandırılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
Özkök, toplantıda ayrıca Aksaray iş dünyasını ve organize sanayi bölgesindeki fabrikaları Akdeniz’e bağlayacak demiryolu hattının kazmasının acilen vurulması gerektiğini söyledi. Projenin bölgenin üretim gücünü büyüteceğini ve ihracat kapasitesini artıracağını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Özkök’ü tebrik ederek konuları yakından takip edeceklerini belirtti. Demiryolu projesinin Cumhurbaşkanının talimatıyla başlayacağı, su meselesinin ise “en öncelikli gündem” olarak değerlendirildiği ifade edildi.
Aksaray adına teşekkürlerini ileten Özkök, şehrin geleceği için atılacak her adımın kritik önem taşıdığını söyledi.
Avni Kuru

