Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Kaya çağrı yaptı: Hemşirelerin hakları güvence altına alınmalı!

Hemşirelik haftası dolayısıyla Sağlık-Sen Başkanı Rıfat Kaya, Hemşirelerin önemine dikkat çekti ve haklarının güvence altına alınması için çağrı yaptı.

Hemşirelik haftası dolayısıyla Sağlık-Sen

Hemşirelerin fedakarlığı ve şefkati, Sağlık-Sen Başkanı Rıfat Kaya tarafından vurgulandı. Kaya, hemşirelerin haklarının güvence altına alınması gerektiğini ve sağlık sistemimizdeki kritik rolünün takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık-Sen Başkanı Rıfat Kaya, Hemşireler Günü ve Hemşirelik Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak, hemşirelerin toplum için taşıdığı öneme vurgu yaptı. Kaya, “Hemşireler, en zor zamanlarda umudu temsil ediyor. Acıya şefkatleriyle karşılık veren ve fedakarlıkta sınır tanımayan binlerce hemşire, ülkemizin dört bir yanında gece gündüz demeden görev yapıyor” dedi.

Açıklamasında hemşireliğin tarihine de değinen Kaya, “Tarihimizin ilk hemşiresi Safiye Hüseyin Elbi’nin de gayesi umut olmaktı. Bugün de ülkemizin dört bir yanında nice isimsiz hemşire, bu gaye uğruna kendi canlarını ortaya koyarak çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Kaya, hemşirelerin yaşamlara umut ve şefkat getirdiğini belirterek, “Görevlerini bir meslekten öte insani sorumlulukla yapan hemşirelerimizin yüzünün güldürülmesi için mücadelemizi her platformda sürdürmekteyiz” diye ekledi.

Sağlık-Sen Başkanı, hemşirelerin haklarının güvence altına alınması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi çağrısında bulunarak, sağlık sisteminin mihenk taşı olan hemşirelerin sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Celil Acar