Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Dinçer’den Kadınlar Lokali sergi ve satış ofisine ziyaret: El emeği ürünler incelendi 

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, II. Kılıçarslan Hamamı’nda, Kadınlar Lokali sergi ve satış ofisini ziyaret etti. Ziyarette Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (AKMEK) ve Kadın Aktivite Merkezlerinde üretilen el emeği ürünlerin sergilendiği ve satışa sunulduğu alanda incelemelerde bulundu.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, II. Kılıçarslan Hamamı’nda, Kadınlar Lokali

Tarihi dokusuyla kente değer katan 800 yıllık II. Kılıçarslan Hamamı, Başkan Dinçer’in öncülüğünde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla yeniden hayat bulmuş ve kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlerine katkı sağlayacak bir merkez olarak şehre kazandırılmıştı.

Kadın girişimciliğini desteklemek adına Aksaray Belediyesi tarafından daha önce Hanımeli Pazarı, AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezleri gibi birçok projenin hayata geçirildiğini hatırlatan Başkan Dinçer, II. Kılıçarslan Hamamı Kadınlar Lokalinin de aynı amaç doğrultusunda hizmet verdiğini belirtti.

Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Belediyemiz olarak kadınlarımızın sosyal hayata daha güçlü katılmasını, el emeği ürünlerini değerlendirerek aile ekonomisine katkı sağlamasını çok önemsiyoruz. Bugüne kadar Hanımeli Pazarı, AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezleriyle kadınlarımızın üretimlerini destekledik. II. Kılıçarslan Hamamı Kadınlar Lokalinde oluşturduğumuz sergi ve satış ofisi de yine aynı hedefle hayata geçirildi. Burada kursiyerlerimizin ürettiği el emeği ürünler sergileniyor ve satışa sunuluyor. Bu tür çalışmalar sayesinde kadınlarımız hem üretim yapıyor hem de kazanç elde etme imkânına kavuşuyor.”

Bülten