Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ASÜ’de öğrencileri mutlu eden haber; Yeni bir program açıldı

Aksaray Üniversitesi’nde öğrenim görmek

Aksaray Üniversitesi’nde öğrenim görmek isteyen öğrencileri mutlu eden haber geldi. Aksaray Üniversitesi’nden yeni bir yüksek lisans programı açılıyor.

Aksaray Üniversitesi tarafından yapılan duyuruda yeni bir yüksek lisans programı için başvuruların kabul edileceği duyuruldu. Aksaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yazılım Mühendisliği Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı. Program kapsamında yer almak isteyen öğrencilerin ise 2024-2025 eğitim öğretim yılı bünyesinde başvuru yapabileceği duyuruldu.

Aksaray Üniversitesi tarafından yapılan duyuru kapsamında program amacının, kendi alanında uzman yazılım mühendisleri yetiştirmek olduğu vurgulanırken şu ifadelere yer verildi; Dersler, yapay zeka teknikleri, meta evren ve sanal gerçeklik uygulamaları, tıbbi görüntü işleme, ileri mühendislik uygulamaları, yapay zeka optimizasyon algoritmaları, bilimsel araştırma ve yayın etiği, seminer, yazılım proje yönetimi ve yazılım mühendisliği araç ve teknikleri gibi temel bilgi işlem konularını kapsayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Haber: Ağustos Gerçe