Katılımcılar, Eskil, Sultanhanı, Ihlara Vadisi, Güzelyurt, Selime ve Saratlı bölgelerinde doğa yürüyüşleri yaptı ve fotoğraf çekim etkinlikleriyle tarihi mekanları belgeledi. Öğrenciler, bölgenin doğal dokusu ve tarihi atmosferi karşısında hayranlıklarını dile getirdi.
Etkinlik boyunca rehberler eşliğinde yapılan gezilerde Aksaray’ın tarihî yapıları, yer altı şehirleri ve doğal güzellikleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Yabancı öğrenciler, Anadolu kültürünü yerinde gözlemleme fırsatı bulurken, farklı ülkelerden gelen katılımcılar arasında kültürel etkileşim de güçlendi.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, etkinliğin Aksaray’ın tanıtımına önemli katkı sağladığını belirterek, “Aksaray’ı dünyaya anlatmanın en güzel yolu, onu yerinde yaşatmaktır” açıklamasında bulundu. Etkinlik sonunda öğrenciler, Aksaray’dan unutulmaz anılar ve binlerce kareyle ayrıldı.
Fatma Altınok

