Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksarayspor- Amedspor arasındaki dostluk köprüsü

Aksaray Belediyespor ile Amedspor

Aksaray Belediyespor ile Amedspor arasında Pazar günü oynanan Türkiye 2’nci ligi Kırmızı grubuna ait 4’ncü hafta karşılaşmasında sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılan Amedspor takımı oldu.

Müsabakadan önce şehirde yaşanan küçük bir gerilimin ardından Aksaray 68 Gençlik taraftar grubu Diyarbakır takımı ile Aksarayspor takımının tarihinde ilk defa karşı karşıya geleceklerini ve bu iki takım arasında her hangi bir husumetinde bulunmadığını, Aksaray’da oynanacak karşılaşmada kazananın dostluk ve spor olması konusunda açıklamada bulunmuşlardı.

Maçtan Aksaray Belediyespor Başkanı Tarık Gümüşsoy, Amedspor Başkanı Aziz Elaldı’yı konakladıkları otelde ziyaret etti. Amedspor yönetimin de yer alan iş insanlarının Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve arkadaşlarının da iş dünyasından arkadaşları ve dostları da olması ile Aksaray Belediyespor- Amedspor karşılaşmasını yöneticiler ve iki kulüp başkanı Tarık Gümüşsoy ve Aziz Elaldı birlikte protokol tribününde izlediler.

Maçtan önce gerilen ortamın yumuşamasına rağmen Aksaray Emniyet Müdürlüğü gerekli tedbirleri aldılar.  Müsabaka boyunca stadyuma gelen herkes iki takımın futbol mücadelesini izlediler. Futbolcuların ortaya koydukları oyun karakterine şahit olmaya çalıştılar.

Karşılaşma boyunca iki takım futbolcuları centilmence mücadele edip, iki takım oyuncularından pozisyon gereği sarı kart gören oyuncu olmasına rağmen müsabakada kırmızı kart olmadı.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında 62’de Gökhan Alsan Amedsporu 1-0 öne geçirmiş, 76’da Yasin Abdioğlu penaltıdan skoru 1-1’e getirdi ise de 86’da Gökhan Alsan penaltıdan takımına 3 puanı getiren golü attı.

Karşılaşmanın sonunda iki takım futbolcuları ve yöneticileri skora razı gelip sahadan ayrıldılar.

Karşılaşmanın sonunda Amedspor yönetim kurulu da Aksaray’da konakladıkları otelde çekilen fotoğrafın yanında bir de mesaj yayınlayarak, Bugün oynanan 68 Aksarayspor maçında takımımızı ağırlayan başta 68 Aksarayspor  Yönetim Kuruluna, Aksaray Ticaret Sanayi Odasına ve tüm STK’lara teşekkür ederiz.  ‘Amedspor Kulübü’ denildi.

Aksaray’da oynanan Aksaray Belediyespor -Amespor karşılaşmasını Amedspor 2-1 kazandı. Ancak sonuçta, Amedsporlu yöneticiler, ligin ikinci yarısında Diyarbakır’da oynanacak karşılaşmaya da Aksaraysporlu yöneticileri şimdiden davet ederek, dostlukların baki kalması yönünde adımların devam etmesini sağladılar. * Ağustos GERÇE