El emeğini sanata dönüştüren kadınların ürünleri, II. Kılıçarslan Hamamı içerisinde yer alan ofiste sergileniyor. Ahşap boyamadan dokumaya, cam süslemeden el yapımı takılara ve nakış işlemeciliğine kadar pek çok eşsiz ürün, evine, iş yerine veya ofisine farklı bir dokunuş katmak isteyenleri bekliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer , “Kadının emeği, şehrin bereketidir. Bu sergiyle sadece sanatı değil, aynı zamanda kadınlarımızın yeteneğini ve başarılarını de ortaya koyuyoruz. El emeğiyle sanata dönüşen ürünleri alarak, kadınlarımıza ve ev ekonomilerine katkı sağlayabilirsiniz. Tüm Aksaray halkını, emek veren kadınlarımıza destek olmaya ve bu güzel ürünleri görmeye davet ediyoruz.” dedi.
Bu sayede, hem farklı bir etkinlik arayışı içerinde olanlar hem de kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen herkesin sergide keyifli vakit geçirmesi amaçlanıyor.
Fatma Altınok

