Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanında en önemli organizasyonu olan TEKNOFEST, bu yıl da binlerce gencin geleceğin teknolojilerine katkı sunduğu bir platforma dönüştü. Aksaraylı öğrencilerin kurduğu Somuncu Baba takımı, hem şehri temsil etmenin gururunu yaşıyor hem de bilim ve mühendislik alanındaki yeteneklerini ortaya koyuyor. Takım üyeleri, yarışma sürecinde yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, farklı engel parkurlarında su altı aracını başarıyla kullanmayı hedeflediklerini ifade etti.
Gençlerin gösterdiği azim ve gayret, Aksaraylılar için de ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. Aksaray Gençlik Merkezi yöneticileri, bu tür yarışmaların gençlerin özgüvenini artırdığını, onları teknoloji üretmeye teşvik ettiğini ve geleceğin mühendisleri için büyük bir deneyim sunduğunu vurguladı.
TEKNOFEST’te kıyasıya geçen yarışmaların ardından Somuncu Baba takımının göstereceği performans merakla bekleniyor. Aksaraylı gençler, elde edecekleri sonuç ne olursa olsun, şimdiden teknolojiye olan ilgileri ve gayretleriyle büyük bir takdir topladı.
Ağustos Gerçe

