Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın tarihi konağı gün yüzüne çıktı; Mir Konak ve Restoran açıldı!

Aksaray’da Şifahane mahallesinde Perekler ailesine ait tarihi konak Cumali Bozgöz tarafından restore edilerek şehrimizde restoran ve otel olarak açılışı yapıldı. Aksaray’da 1894 yılında yapılan konak, Aksaray’ın tanıtımına, kültürüne çok büyük katkı sağlayacak. Şehrimizde üst düzey katılımcıların katıldığı açılışta, tarihi Perekler konağını restore ederek Aksaray’ın kültür ve turizmine kazandıran Cumali Bozgöz ve kardeşlerine övgüler yağdırdılar.

Aksaray’da Şifahane mahallesinde Perekler

AKSARAY’IN TARİHİ KONAĞI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI; MİR KONAK VE RESTORAN AÇILDI

Kültür ve turizme katkı sağlayacak!

Aksaray’da Şifahane mahallesinde Perekler ailesine ait tarihi konak Cumali Bozgöz tarafından restore edilerek şehrimizde restoran ve otel olarak açılışı yapıldı. Aksaray’da 1894 yılında yapılan konak, Aksaray’ın tanıtımına, kültürüne çok büyük katkı sağlayacak. Şehrimizde üst düzey katılımcıların katıldığı açılışta, tarihi Perekler konağını restore ederek Aksaray’ın kültür ve turizmine kazandıran Cumali Bozgöz ve kardeşlerine övgüler yağdırdılar.

Aksaray’da tarihin izlerini barındıran Mir konak ve restoran’ın açılışı ile Perekler konağı hem Aksaray’a yeniden kazandırılmış oldu, hem de Akjsaray’ın Kültür ve turizmine uzun yıllar hizmet edecek yerlerden birisi oldu.

Açılışa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Turan Yaldır, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, AK Parti il başkanı Hamza Aktürk, MHP İl Başkanı Burhanettin Karataş, İyi Parti il Başkanı Sercan Belgemen ile yoğun davetli topluluğu katıldı.

TURİZMDE DE AKTİVİTELER YAPMAK ZORUNDAYIZ

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, şehrin kalkınmasına emeği geçem çok değerli Cumali  kardeşime ve kardeşleri ilePerekler konağı  oğlu Miraç’a yürekten teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Bir aile dayanışması ne güzel bu zamanda. Kardeşlerin dayanışma içinde olmasını örnek olarak gösteriyorum. Tebrik edip kutluyorum. Bu güzel eserin başyapıtın sahibi Perekler ailesini tebrik ediyorum. Turizm ve kültüre katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür binaları gerçekten onarmak gerekiyor. Bakımını yapıp, ekonomi ve turizme kazandırmak gerekiyor.

Aksaray’ın sanayisi çok güçlü diyen Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, Bütün Türkiye Aksaray’ın sanayisini konuşuyor. Organize sanayi başta olmak üzere bütün iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Tarımda çok güçlüyüz. Ancak Turizm açısından çok büyük aktiviteler yapmamız gerekiyor. Buna benzer eserlerin bakımının yapılıp turizme kazandırılmasını şehrin valisi olarak çok önemsiyorum. Bu şehrin kalkınması ve daha ileriye gitmesi için kesinlikle konaklarımızı ve konaklama yerlerimizi arttırmamız gerekiyor. Gelen turistler İstanbul ve Antalya başta olmak üzere neden büyük şehre geliyorlar? Bence gezilip, görülecek yerlerin önemi çok büyüktür. Ancak konaklama ve yemek kültürü de çok önemlidir. İşte Aksaray’da bu konağın önemi ortaya çıkıyor. Turist gezip dolaştıktan sonra ağzının tadıyla emek yemek ister. Temennimiz bu tür konakların sayıları artsın. Bizler bu tür çalışma yapmak isteyen bütün girişimcilerin arkasındayız. Kardeşlerimizi tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

BU EKONOMİK ŞARTLARDA YAPAN AİLEYİ TEBRİK EDİYORUM

Aksaray Milletvekili Turan Yaldır ise konuşmasında, Cumali Bey ve kardeşlerine teşekkür ediyorum. Önemli bir yatırım yaptılar. Türkiye olarak çok büyük ekonomik krizden geçiyoruz. Krize nerede ise baş kaldırıp böylesine büyük bir yatırıma ve Aksaray’ın aynı zamanda tanıtımına da katkı sağlamak adına vesile oldukları için teşekkür ediyorum.  Böylesi bir dönemde risk alıp vergi ödemeye talip olmak, istihdama talip olmak, personel çalıştırmaya talip olmak gerçekten her babayiğidin harcı değildir. Bu bağlamda Aksaraylılar olarak şükranlarımı belirtmek istiyorum. Hayırlı ve bereketli işler nasip eylesin diliyorum” dedi.

BU MEKAN AKSARAY’IN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK!

Belediye Başkanı Evren Dinçer’de konuşmasında, Bu konağın durumunu önce gördüğümüzde ciddi azap içinde idik. Kim alır? kim işletir? Bu bina neden böyle, anıları, hatıraları olan bir binaydı bu binayı ayağa kaldıracak bir yiğit lazımdı. O da Cuma Bozgöz kardeşimiz oldu. Aynı çalışmayı Kardeşler pide salonunu açarken de riski almıştı. Bugün misafirlerimizi götürdüğümüz en güzle mekanlardan birisi oldu. Aynı duygu ve düşünceleri de bu mekan için taşıyoruz. Aynı hissiyattayız. Bu mekanı da hep birlikte hemşerilerimizle beraber, Aksaray’daki vatandaşlarımızın hizmetinde olacak şekilde gösterip tanıtacağız. Burada şehrimizin yemekleri ile birlikte tarihi bir kültürünü de tanıtmış olacağız. Burası Aksaray’ın hem kültürünü hem de güzel yemeklerini tanıtacak. Burada Cuma kardeşim ile birlikte diğer beş kardeşimizi de tebrik ediyorum” dedi.

AKSARAY’A YAKIŞIR MEKAN OLMUŞ!

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş yaptığı konuştuğu, Bu konağın bir dokunuşa ihtiyacı vardı. Şehrimizde bu tür konaklar gün yüzüne çıkarıldı. Bugün Perek ailesine, İşletmeciliğini yapan Cumali Bozgöz kardeşime ve genç girişimci Miraç Bozgöz kardeşime teşekkür ediyorum. Aksaray’ımıza yakışır güzle bir eser olmuş. Şehrimize restoran anlamında çok değer katan işletme oldu.

GEÇMİŞİN İZLERİİ TAŞIYAN MEKAN DA HEM LEZZET HEM DE KONAKLAMAYI AMAÇLIYORUZ!

Açılışta konuşan Mir Konak Şef’i Miraç Bozbey, açılışa katılanlara teşekkür ederek, Burada tarihi bir konakta hem konaklama hem de lezzet dolu bir yolcuğa çıkmak için toplandık. Bu güzel mekan geçmişin izlerini taşırken restoranımızda Türk ve dünya mutfağının eşsiz lezzetlerini ve otelimizde konforlu konaklamayı amaçlıyoruz. Şehrimizin köklü ailelerinden Perekler ailesine ait olan bu yapı, 1894 yılında yapılmış olup, Aksaray’ın en eski taş konaklarından biridir. 1976 yılında kısa bir süre orta okul olarak hizmet vermiş olan bu konak, uzun yıllar kullanılmamıştır. 2023 yılında restorasyonuna başladığımız konağı bugün ki haline dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konak sadece bir otel ve restoran değil, aynı zamanda turizme de katkı sağlayacak kültürel bir mirastır. Tarihi dokusu ve mimarisi ile ziyaretçilerimiz ev sahipliği yapacaktır” dedi.

*Avni KURU