Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın genel sorunu; Gölde, kuraklık tehlikesi artıyor!

Aksaray’ın Eskil ilçesi sınırlarında yer alan Tuz Gölü’nde suların çekilmesiyle birlikte kalp şeklinde havzalar oluşmaya başladı. Bu ilginç doğa olayı, drone ile kaydedilen görüntülerle ortaya çıktı.

Aksaray'ın Eskil ilçesi sınırlarında

TUZ GÖLÜ’NDE KALP ŞEKLİNDE HAVZALAR OLUŞTU

Gölde, kuraklık tehlikesi artıyor!

Aksaray’ın Eskil ilçesi sınırlarında yer alan Tuz Gölü’nde suların çekilmesiyle birlikte kalp şeklinde havzalar oluşmaya başladı. Bu ilginç doğa olayı, drone ile kaydedilen görüntülerle ortaya çıktı.

FLAMİNGOLARIN CENNETİ TEHDİT ALTINDA

Tuz Gölü, özellikle flamingoların kuluçkaya yattığı “Flamingo Yolu” olarak bilinen önemli bir kuş cenneti olarak tanınıyor. Aksaray ile Konya arasında yer alan, Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, binlerce kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Göl, aynı zamanda kendine özgü doğal yapısı ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunuyor.

KURAKLIK GÖLÜ TEHDİT EDİYOR

Ancak iklim değişikliklerine bağlı olarak bölgede artan kuraklık, Tuz Gölü’nü her geçen yıl daha fazla daraltıyor. Gölün bazı bölgelerinde sular tamamen çekilirken, oluşan kalp şeklindeki ada drone ile görüntülendi. Bu durum, Tuz Gölü’ndeki kuraklığın bölgenin genel kuraklık durumunu yansıttığını gösteriyor.

YERALTI SULARI TEHLİKE ALTINDA

Bölgedeki yeraltı sularının çekilmesi ve tarımsal sulama için yoğun kullanımı, Tuz Gölü’nün geleceği için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Aynı bölgede yer alan Eşmekaya Gölü’nde de suların çekilmesi sonucu neredeyse hiç su kalmadığı belirtiliyor.

Bu gelişmeler, Tuz Gölü ve çevresindeki doğal yaşamı tehdit eden kuraklık tehlikesine dikkat çekiyor. Gölde oluşan kalp şeklindeki havzalar, bu doğal güzelliğin korunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Avni KURU

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), borçluları
Sıradaki Haber SGK’dan borçlulara büyük şok! Hacizler geliyor..