Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesinde vatandaşlar, vefat eden yakınlarının anısına halk ekmek fırınında ekmek dağıtıyor. Belediye yetkilileri, bu uygulamanın kasaba halkı arasında gelenek hâline geldiğini açıkladı.
Bugün, İstanbul’da ikamet eden Mesut Oğuz’un merhum kayınpederi Can Mehmet adına 300 ekmek ücretsiz olarak dağıtıldı. Daha önce de kasaba halkı için hayırsever vatandaşların katkılarıyla 140 ekmek ücretsiz dağıtılmıştı.
Belediye yetkilileri, “Mesut Oğuz beyin hakkın rahmetine kavuşmuş tüm geçmişlerine Allah rahmet dileriz. Allah kabul etsin” açıklamasında bulundu. Ayrıca vatandaşların desteği ve duyarlılığının kendilerini memnun ettiğini belirterek, benzer sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini bildirdi.
Demirci’de bu tür bedava ekmek kampanyaları, kasaba halkı tarafından takdirle karşılanıyor ve geleneksel bir uygulama olarak sürdürülüyor.
Celil Acar

