Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ı Sel Vurdu: Tarım Alanları ve Turistik Yerler Sular Altında! Aksaray alarımda…

Aksaray’da şiddetli yağış Melendiz çayının taşmasına ve sele neden oldu.Tarım alanları ve turistlik alanlar sular altında kaldı.

Aksaray’da şiddetli yağış Melendiz

Melendiz Çayı taştı, parklar ve bahçeler sular altında kaldı.

 

İl Jandarma ve AFAD Müdürlüğü alarmda: Yağışlar nedeniyle güvenlik önlemleri alınıyor.

Aksaray’da gün boyu devam eden aralıklı yağmur yağışı, akşam saatlerinde yerini şiddetli sağanak yağışa bıraktı. Şiddetli yağışlar nedeniyle birçok belde ve köyde tarım arazileri sular altında kaldı. Ihlara Vadisi içerisinden geçen Melendiz Çayı’nın taşmasıyla birlikte bölgedeki turistlik alanlar, park ve bahçeler sular altında kaldı. Sel, Melendiz Çayı etrafındaki birçok kamelyayı da zarara uğrattı.

İl Jandarma Komutanlığı belde ve köylerde güvenlik önlemleri alırken, İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Şehir merkezinde de etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yollarda su birikintileri oluşurken, trafikte de kısmi aksamalar yaşandı.

Meteorolojinin uyarısı üzerine hazır kıta halinde teyakkuzda bekleyen Aksaray Belediyesi, 8 ayrı mobil vidanjörlerle şehir genelinde hummalı bir çalışma başlattı. Yollardaki sular çekilerek herhangi bir olumsuzluğa geçit verilmezken, belediye ekipleri ayrıca 2 ayrı binanın bodrum katındaki su basma olayına da müdahale ederek vatandaşlara yardımcı oldu.

Şehir genelinde yağış halen devam ederken, ekiplerin çalışmaları da aralıksız devam ediyor.
Fatma Altınok