Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ı mor dalgalar sardı: Lavanta Bahçesi yeniden çiçeklendi!

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in tarım ve turizmi buluşturduğu Lavanta Bahçesi projesi, yaz aylarının gelmesiyle ikinci kez çiçeklendi. Aksaray Belediyesi tarafından oluşturulan 20 bin metrekarelik alan, 18 bin lavanta fidesiyle bölgeye yeni bir soluk getirdi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in öncülüğünde hayata geçirilen Lavanta Bahçesi, havaların ısınması ile birlikte yeniden renklenerek ikinci kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Lavanta Bahçesi, kentte tarım ve turizmi bir araya getirerek önemli bir sosyal donatı alanı oluşturdu.

Lavanta bahçesi açılışında konuşan Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu; Az önce Gazeteci arkadalar sordu. Aksaray’ın tanıtımı için bu faaliyeti nasıl buluyorsunuz diye? Bende dedim ki Aksaray’ın tanıtımı gündem değil bence Aksaraylılara lavantanın tanıtımı, Aksaraylılara şu rüzgarın tanıtımı, Aksaraylılara şu atmosferin tanıtımı özellikle çocuklarımıza, çiçeğin, toprağın, bitkinin bu betonun dışında da bir hayat olduğunu ve gerçek hayatın o olduğunun tanıtımını yaparsak bu belediyemizin büyük bir başarısı olur. Başkanımı da bu açıdan tebrik ediyorum. Aksaraylılara lavantayı tanıtacağız dedi.

Ak Parti milletvekili Cengiz Aydoğdu sözlerine; Tarihinde bir çiçeğin adını alan tarihsel bir dönemi olan dünyada tek millet biziz, Lale dönemi diye bir dönemimiz var bizim. Şimdide lavanta, sadece lavanta değil, topraktan yetişen her şey çocuklarımız görsünler, toprağı görsünler. Dedelerinin iştigalini görsünler, Aksaray’ın tabiatını görsünler en güzel tanıtım bu bence emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca buraya gelen herkesi tebrik ediyorum. Allah’a emanet olun bu rüzgarın bu atmosferin şu oksijenin tadını çıkarın diyerek sözlerine son verdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün Aksaray Belediyesi olarak daha önceki yıllarda yapmış olduğumuz Lavanta Bahçemizin açılışını gerçekleştirdik. Hemşerilerimizin katılımı ile tıbbi aromatik bitkiler kapsamında lavanta bitkisini burada üretiyoruz. Hemşerilerimize görsel bir ziyafet hazırlıyoruz. Aynı zamanda ekonomik değer açısından da nasıl değerlendirilecekse de o şekilde hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Hemşerilerimizin bu noktadaki heyecanları bizi bu tarz çalışmalara daha fazla teşvik ediyor, motive ediyor. İnşallah açık olduğu sürece lavanta bahçemiz Aksaraylı hemşerilerimizin ziyaretine açık olacak. Onlar da buradan ziyadesi ile keyif alacaklar.

Aksaray Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda 20 bin metrekarelik alan üzerine 18 bin lavanta fidesi dikerek, kente tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinde öncülük etti. Lavanta Bahçesi, kış ve bahar aylarında yapılan gerekli bakımlarla ikinci kez yaza hazırlandı. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında tam çiçeklenme dönemine giren lavantalar, fotoğraf severler için de çekim merkezi oldu.

Lavanta Bahçesi’nin açılışına katılan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Bugün Aksaray Belediyesinin düzenlemiş olduğu lavanta tarlasındayız. Gerçekten Evren Başkan ve ekibini tebrik ediyorum. Şehirden uzak, nefes alınacak bir yer lavanta tarlası. Buraya bütün Aksaraylı vatandaşlarımızın ziyaret etmesini istiyoruz. Çocuklarını getirsinler, en azından lavantanın nasıl bir ürün olduğunu görsünler. Doğa ile iç içe, geniş bir alana kurulmuş bir lavanta bahçesi. Kokusu mis gibi, alan mis gibi. Bugün de halk gerçekten rağbet gösterdi, büyük bir ilgi var. Ben Evren Başkan ve ekibine teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir alan kazandırdığı için Aksaray’a dedi.”

Büyük Bölcek Mahallesi muhtarı Songül Demir ise, “Belediyemizin açmış olduğu çok güzel bir lavanta bahçemiz var. Herkesi buraya davet ederim,” dedi. Aksaray Üniversitesi öğrencisi Sait Çiçek de, “İlk kez geliyorum, gerçekten huzurlu hissettirdi. Şehrin sıkıcı havasından beni uzaklaştırdı,” diye konuştu.

Aksaray Belediyesi, Lavanta Bahçesi ile vatandaşların aileleri ile birlikte hoş vakit geçirebilecekleri yeni sosyal alanlar oluşturmayı ve tıbbi aromatik bitkilerin yetişebileceğini göstermeyi amaçlıyor. Bu proje, Aksaray’da hem tarımı hem de turizmi canlandırmayı hedefliyor. Ağustos Gerçe