Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da zorlu tırmanış: 71 yaşında 66 sporcu ile Pedallar Hasandağı zirvesi için döndü!

Hasandağı Bisiklet Tırmanış Yarışması”nda 67 sporcu zorlu parkurda mücadele etti.

Hasandağı Bisiklet Tırmanış Yarışması"nda

Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ve Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği tarafından organize edilen “Hasandağı Bisiklet Tırmanış Yarışması” büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

 

15’den 71 yaşına 67 sporcunun katıldığı 35 km’lik parkurda 1 saat 15 dakika süren yarışma, Aksaray’ın doğa harikası Hasandağı´nda pedal çevirmek isteyen bisiklet tutkunlarını bir araya getirdi.

Sabah saat 09.00’da Dağılgan Spor Kompleksi önünden start alan “Hasandağı Bisiklet Tırmanış Yarışması”, Aksaray´ın spor etkinlikleri arasında yerini aldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle organize edilen bu yarışma, hem sporcular hem de izleyiciler için unutulmaz anlara sahne oldu. Yaklaşık iki buçuk saat süren zorlu parkurda, sporcular 3268 metre yüksekliğindeki Hasandağı zirvesine doğru pedal çevirdi.

Yarışma, bisiklet sporuna olan ilgiyi artırmayı ve genç yetenekleri desteklemeyi hedeflerken, aynı zamanda Aksaray’ın doğal güzelliklerini tanıtmak için önemli bir fırsat sundu. Hasandağı’nın zorlu doğası ve eşsiz manzarası, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Yarışın finali ve ödül töreni, saat 11.30’da Hasandağı Karbeyaz Otel önünde gerçekleştirildi. Törende, dereceye giren sporculara ödüllerini Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek takdim ederken, tüm katılımcılara da teşekkür plaketi verildi.

Ödül töreninde konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; Evet, çok değerli sporcu kardeşlerim, öncelikle Aksaray’ımıza, Hasandağ’ımıza hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Bu güzel organizasyona şahitlik yapmak ve burada bizzat sizinle birlikte olmak gerçekten heyecan verici. Spor, çok önemli bir uğraştır. Gördüğünüz gibi, az önce Fatih Bey’in dediği gibi, 15 yaşında ve 71 yaşında, yani hiçbir yaş ayrımı olmaksızın spor yapılabiliyor. 71 yaşındaki Ahmet abimizi görünce de hemşeri çıktık. Hakikaten onur duydum, gurur duydum. Demek ki bu işin yaş sınırı yoktur. “Spor yapan, yaşlandıkça gençleşir” sloganını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hem fiziksel olarak hem de ruh olarak, gerçekten spor bir insanın yaşamı için çok önemli bir uğraştır. Ben gerçekten tebrik ediyorum. Altmış yedi sporcumuz, otuz beş kilometreyi bir saat on beş dakika gibi bir süre içerisinde yarışarak buraya geldiniz. Ve bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Sizler ve hepimiz kazandık.
Aksaray’ın tanıtım noktasında bu gördüğünüz alan, yamaç paraşütü yarışmalarına her yıl çok sahne olmuştur. Bisiklet yarışmaları, yamaç paraşütü, kaykay yarışmaları gibi sporlarda, Aksaray inşallah bir spor ve organizasyon merkezi olacak. Aksaray, sanayisi, turizmi, tarımı ve ticareti çok güçlü olan bir ilimizdir. Her yere yakın, mesafe olarak da çok avantajlı bir yerdir. Ve sizi her zaman bekliyoruz. Her yıl bekliyoruz, yılda birkaç kere de bekliyoruz; sınır yoktur. Her türlü organizasyonda ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Tekrar hoş geldiniz diyorum. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere, Bisiklet Federasyonumuza, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, üniversitemize ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Adımlarınız güçlü olsun, tekrar hoş geldiniz dedi.

Etkinlik, Aksaray´ın spor turizmine katkı sağlaması ve bisiklet tutkusunu yaygınlaştırması açısından büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Fatma Altınok