1 Eylül’de birinci sınıf öğrencileri okullarına ilk adımlarını attılar. 8 Eylül’de tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2025-2026 eğitim-öğretim yılının ilk zili çalacak. Yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklarını tamamlamak isteyen öğrenci ve veliler kırtasiyelerin yolunu tuttular.
Eğitim-öğretim yılı öncesinde artan yoğunluğu fırsat bilerek fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçmek amacıyla, Zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde kurallara uymayan iş yerlerine cezai işlem uygulanacağı bildirildi.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; ”2025-2026 Eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmelerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.“ dedi. Yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi.
Yıl boyunca, bu tür denetimlerin devam edeceği ve bu sayede fahiş fiyatlandırmanın önüne geçilmesi öngörülüyor. Zabıta ekipleri gerçekleştirdiği kontrol sayesinde vatandaşların fahiş fiyat artışından korunması hedefleniyor.
Fatma Altınok

