Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da yeni dolandırıcılık yöntemi: Sahte Avukatlar vatandaşları kandırmaya çalışıyor!

Aksaray’da İ.B. adlı vatandaşa gelen mesaj, dolandırıcıların yeni taktiklerini gözler önüne serdi.

Aksaray'da İ.B. adlı vatandaşa

Aksaray’da yaşayan bir vatandaşa gönderilen sahte avukat mesajı, dolandırıcıların yeni yöntemlerle vatandaşları kandırmaya çalıştığını bir kez daha ortaya koydu.

Aksaray’da yaşayan İ.B. adlı bir vatandaşa gönderilen sahte avukat mesajı, dolandırıcıların yeni taktiklerini gözler önüne serdi. Mesajda, kendisine hitaben “TC……. Nolu Tüm Uyarılara Rağmen Dosyanızı Kapatmadığınız Tespit Edilmiştir” ifadeleri kullanılarak, TCK.227 Maddesi gereğince adresine dosya yönlendirileceği ve uzlaşma sağlanmadığı takdirde yüksek meblağlarda tazminat davası açılacağı belirtilmiş. Bu tür mesajların Aksaray’da birçok vatandaşa ulaştığı öğrenildi.

Vatandaşlar, panik halinde emniyete başvururken, emniyet yetkilileri ise kendilerini Avukat,Savcı, Hakim, polis ve belediye başkanı olarak tanıtarak para isteyen kişi ve kişilere itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunarak bu tür sahte mesajlara karşı dikkatli olunması ve güvenilmemesi konusunda uyarıda bulundu. Konuyla ilgili olarak başlatılan incelemenin devam ettiği bildirildi.
Haber; Hakan Hidayet Deniz