Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da üç birlik birinci sınıf örgüt vasfını aldı; İşte detaylar!

Tarım Bakanlığı’nın değerlendirmesiyle Aksaray’da üç tarımsal birlik birinci sınıf örgüt vasfını kazandı. Üreticiler daha fazla destek alacak.

Tarım Bakanlığı’nın değerlendirmesiyle Aksaray’da üç tarımsal birlik birinci sınıf örgüt

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde yürüttüğü değerlendirme çalışmaları sonucunda, Aksaray’da üç tarımsal birlik birinci sınıf örgüt vasfını kazandı.

Geçtiğimiz yıl yalnızca Esat Zengin’in başkanlığını yaptığı Aksaray Merkez Süt Üreticileri Birliği bu unvana sahipken, bu yıl yapılan inceleme ve faaliyet değerlendirmeleri sonucunda Bekir Kayan’ın başkanlığını yaptığı Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Necip Çeçen’in başkanlığını yaptığı Eskil Süt Üreticileri Birliği de birinci sınıf örgüt belgesi almaya hak kazandı.

Bu kapsamda, söz konusu birliklere üye üreticiler, devletin sağladığı hayvansal desteklemelerden daha yüksek oranlarda yararlanabilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Aksaray Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, tüm birliklerin bu seviyeye ulaşması temennisinde bulundu. Zengin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Tarım Bakanlığı, iki yıldır birliklerin faaliyetlerini inceleyerek birinci, ikinci ve üçüncü derece tarımsal örgüt belgeleri düzenliyor. Bu belgeler sayesinde üyeler farklı destekler ve ayrıcalıklardan yararlanabiliyor. Geçen yıl sadece Aksaray Süt Birliği birinci derece belgesi almıştı. Bu yıl ise hem başarımız tescillendi hem de Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Eskil Süt Üreticileri Birliği de aynı başarıyı gösterdi. Böylece Aksaray’da birinci derece örgüt sayısı üçe yükseldi. İnşallah önümüzdeki yıllarda tüm birlik ve kooperatiflerimiz bu seviyeye ulaşır.”

Tarım Bakanlığı’nın bu sınıflandırma uygulamasının, kırsal kalkınma ve üretici örgütlerinin kurumsal kapasitesini artırma açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Avni Kuru