Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da turizm hamlesi: Bakan Ersoy ve yerel idareciler buluştu!

Bakan Ersoy’la Ankara’da, Aksaray’ın turizm projelerini masaya yatırdı.

Bakan Ersoy’la Ankara’da,

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Aksaray’a yapılacak turizm yatırımlarını değerlendirmek üzere Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Ağaçören Belediye Başkanı Kemal Salman, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Yenikent Belediye Başkanı Ali Altınsoy, Topakkaya Belediye Başkanı Adem Baylan ile Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’ı kabul etti.

Aksaray’ın turizm potansiyelini artırmaya yönelik projelerin değerlendirildiği toplantıda, şehrin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması ve turizme kazandırılması için yapılacak çalışmalar ele alındı. Bakan Ersoy, Aksaray’ın sahip olduğu zengin kültürel mirasın ve doğal güzelliklerin turizme entegrasyonunun önemine vurgu yaparak, bu alanda atılacak adımların Aksaray ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Toplantıda, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, şehrin turizm potansiyelini geliştirmek için yapılan mevcut çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’ın turizmden alacağı payın artırılması için yerel yönetimlerin ve bakanlığın iş birliği içinde çalışmasının önemini vurguladı.

AK Parti milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy’da toplantıda söz alarak, turizm yatırımlarının bölge ekonomisine yapacağı katkılara dikkat çekti. Aydoğdu, Aksaray’ın turizm potansiyelini tam anlamıyla kullanabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarının hızla tamamlanması gerektiğini belirtti. Altınsoy ise turizmin, Aksaray’da istihdamı artıracağını ve genç nüfusa yeni iş imkanları sağlayacağını ifade etti.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehirdeki turizm projelerinin hayata geçirilmesi için belediye olarak tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Dinçer, şehir merkezinde ve çevresinde yapılacak düzenlemelerle turistlerin ilgisini çekecek alanlar oluşturacaklarını belirtti.

Toplantı sonunda, Bakan Ersoy’a Aksaray’a gösterdiği ilgi ve nazik ev sahipliği için teşekkür edildi. Katılımcılar, bakanlığın desteğiyle Aksaray’ın turizmde hak ettiği yere ulaşacağına olan inançlarını dile getirdiler.

Avni KURU

Aksaray Topakkaya beldesinde iki otomobilin
Sıradaki Haber Aksaray’da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı!