Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da tarım sayımı alarmı: ÇKS’siz araziler gündemde!

Vali Yardımcısı Kılınçkaya başkanlığında yapılan toplantıda, ÇKS’ye kayıtlı olmayan tarım arazilerinin tespiti gündeme alındı.

Vali Yardımcısı Kılınçkaya başkanlığında yapılan toplantıda, ÇKS’ye kayıtlı olmayan tarım

Aksaray’da genel tarım sayımı hazırlıkları kapsamında önemli bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya başkanlık ederken toplantıya Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda, Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir tarafından sunum yapıldı. Demir, tarımsal üretimin sağlıklı planlanabilmesi için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ne kayıtlı olmayan tarım arazilerinin tespit edilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Muhtarlara yönelik yapılan bilgilendirmede, tarım sayımı öncesi eksik verilerin tamamlanması gerektiği, bu sayede il genelindeki üretim kapasitesinin daha doğru biçimde belirlenebileceği ifade edildi.

İl Müdürü Demir, muhtarların sahadaki gözlemlerinin ve çiftçilerle olan iletişimlerinin sürece büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Arazilerin tam ve doğru kaydı, hem çiftçilerimizin desteklerden yararlanması hem de tarımsal politikaların isabetli şekilde belirlenmesi açısından kritik önem taşıyor.” dedi.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya ise muhtarların sürece aktif destek vermesi gerektiğini belirtti. Kılınçkaya, “Devletimizin yürüttüğü bu sayım çalışması, tarımın geleceğini planlamak açısından büyük önem taşıyor. Her bir muhtarımızın köyünde bu süreci yakından takip etmesi, doğru veri elde edilmesini kolaylaştıracaktır. Aksaray, Türkiye’nin tarım potansiyeli yüksek illerinden biridir; bu potansiyeli doğru veriyle daha da ileriye taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda, katılımcı muhtarlar sahadaki sorunları ve tespitlerini paylaşırken, kurum yetkilileri süreçle ilgili soruları yanıtladı. Tarım sayımı hazırlıklarının önümüzdeki haftalarda hız kazanması bekleniyor. Ağustos Gerçe

Aksaray Üniversitesi öğrencileri için akademik yılın en kritik dönemi olan
Sıradaki Haber ASÜ’de sessiz maraton başlıyor: Final Haftası 1–12 Haziran’da