Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da tarım, orman ve insan konulu resim sergisi açıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uluslararası yarışmasında derece alan 30 eser, Nora AVM’de üç gün sergilenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uluslararası yarışmasında derece alan 30 eser,

Aksaray’da 15. Tarım orman insan resim sergisi açıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uluslararası yarışmasında derece alan 30 eser, Nora AVM’de üç gün sergilenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen “Tarım, Orman ve İnsan” konulu ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler, Aksaray’da sanatseverlerle buluştu. 2011 eser arasından seçilen yaklaşık 30 fotoğraf, bugün Nora Alışveriş Merkezi’nde açılan sergiyle ziyarete açıldı.

Serginin açılış programına vali yardımcıları Mustafa Duruk ve Turan Soğukoluk’un yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve HAYKOOP Başkanı Hacı Öksün katıldı. Açılışta tarımın emeğini ve insan hikâyelerini yansıtan kareler büyük ilgi gördü.

6 bini aşkın eser arasından seçildi

İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, yarışmanın kapsamına ilişkin yaptığı açıklamada, organizasyonun her geçen yıl büyüdüğünü belirtti.

Demir, “Bakanlığımız tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen ‘Tarım, Orman ve İnsan’ konulu fotoğraf yarışmasında sergilenen eserler ilimize geldi. Üç gün boyunca alışveriş merkezinde vatandaşlarımızla buluşturacağız. Dünyada her gün milyonlarca çiftçi ailesi üretim yaparken birbirinden özel kareler ortaya çıkıyor. Bakanlığımız da 15 yıldır bu kareleri halkımızla buluşturuyor” dedi.

Yarışmanın 2024 itibarıyla uluslararası boyuta taşındığını vurgulayan Demir, bu yıl 2 bini aşkın fotoğrafçının 6 binden fazla eserle katıldığını, 119 yabancı sanatçının da yarışmada yer aldığını ifade etti. Birincilik ödülünün ise Vietnamlı bir fotoğrafçıya verildiğini açıkladı.

Üç gün AVM’de, ardından meydanda

Sergi üç gün boyunca Nora Alışveriş Merkezi’nde açık kalacak. Hava şartlarının uygun olması halinde son gün ise Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sanatseverlerle buluşturulacak.

Tarım, orman ve insan temalı fotoğraflar; üretimin zorluğunu, emeğin değerini ve kırsal yaşamın estetik yönünü gözler önüne seriyor. Ziyaretçiler, hem ulusal hem de uluslararası ölçekte ödül almış eserleri yakından görme fırsatı bulacak.

Yetkililer, tüm Aksaraylıları sergiyi ziyaret etmeye davet etti. Serginin ardından seçili eserlerin farklı illerde de sanatseverlerle buluşturulması planlanıyor. *

Avni KURU