Aksaray Ereğlikapı Mahallesi 1401. Sokak’ta 3 katlı bir evin 2. katında çıkan yangın mahalleyi alarma geçirdi. Olayın, mutfaktaki sobadan kaynaklandığı belirtildi.
Yangını fark eden çevre sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine Aksaray Belediyesi itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürüp soğutma çalışmaları yaptı.
Evde bulunan Afgan uyruklu Gülcehre Özbek (30) ve 4 çocuğu dumandan etkilenerek yaralandı. 112 sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdikten sonra yaralıları Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.
Yetkililer, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Polis ekipleri yangının çıkış nedeni ve hasar ile ilgili inceleme başlattı.
Yangında ev kullanılamaz hale geldi.
Ağustos Gerçe

