Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da sağanak yağış ve dolu hayatı felç etti!

Aksaray gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve ardından gelen dolu ile büyük bir kaos yaşandı. E-90 Karayolu trafiğe kapandı, alt geçitler sular altında kaldı, sürücüler mahsur kalırken bazı evleri su bastı.

Aksaray gece saatlerinde etkili

Aksaray, gece saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış ve ardından başlayan dolu yağışı ile büyük bir felaket yaşadı. Şehirdeki ana yollar ve alt geçitler ciddi şekilde etkilendi.

Aksaray’da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, kısa sürede doluya dönüştü ve şehirdeki hayatı durma noktasına getirdi. E-90 Karayolu üzerindeki trafik, dolu yağışı nedeniyle tamamen kitlendi. Bu durum, sürücüler ve yolcular arasında panik yaratırken, uzun süreli trafik tıkanıklığına yol açtı. Sürücüler tesislere yönlendirilerek yağmur ve dolunun geçmesini bekledi.Bazı mahallelerde elektrik kesintisi yaşanırken bazı binaları su bastı.

Sanayi alt geçidi ve Nevşehir yolu TOKİ girişindeki alt geçitler ise su ile doldu. Yoğun su birikintileri nedeniyle bu bölgelerdeki araçlar mahsur kaldı ve yolcular yardım çağrısında bulundu. AFAD, polis, UMKE, itfaiye ekipleri ve  yerel yetkililer, suların tahliye edilmesi ve yolların yeniden trafiğe açılması için acil müdahale ekiplerini bölgeye yönlendirdi.

Aksaray’da yaşanan bu doğa olayları, şehirdeki günlük yaşamı olumsuz etkilerken, vatandaşlar ve yetkililer olayın etkilerini en aza indirmek için yoğun çaba harcadı. Fatma Altınok