Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Polis kontrolünde kaçış: Hayırdır, ne kelepçesi?

Aksaray Kalealtı Caddesi’nde gece yarısı gerçekleştirilen polis kontrolünde, ehliyeti daha önce alkollü araç kullanmaktan iptal edilen ve yeniden alkollü olarak yakalanan sürücü Ö.E. (23), polisten kaçmaya çalıştı. Yakalandıktan sonra polislere zorluk çıkaran sürücü, toplamda 19 bin 417 TL para cezasına çarptırıldı ve aracı trafikten men edilerek otoparka çekildi.

Aksaray Kalealtı Caddesi'nde gece

 

Aksaray’da gece yarısı yaşanan olayda, Kalealtı Caddesi’nde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapıyordu. Şüphe üzerine 68 ADF 842 plakalı otomobile ‘Dur’ ihtarında bulunan ekipler, sürücünün ihtara uymayıp kaçmaya çalışması üzerine harekete geçti.

Sürücü Ö.E. (23), fren yerine gaza basarak kaçmaya çalıştı ancak ileride bekleyen polis ekibinin önünü kesmesiyle kısa sürede yakalandı. Araçtan indirilip gözaltına alınmaya çalışılan Ö.E., “Hayırdır ne kelepçe takıyorsun, ne saçmalıyorsun. Ehliyetim yok ondan durmuyorum” diyerek polise zorluk çıkardı. Güçlükle gözaltına alınan sürücü, polis aracına bindirilmek istenirken, “Arkaya binmem abi, telefonumu ver” diye konuştu.

Polis ekiplerinin kimlik doğrulaması yapmak için kimlik numarasını sorduğu Ö.E., hızlı konuştuğu için iki kez sorulan numarayı söyleyemeyince, “Bana TC’mi unutturdunuz” diyerek polis memurlarını suçladı. Gazetecilerin “Polisten neden kaçtın?” sorusuna ise, “Polisten nasıl kaçmayım Allah’ını seversen, polis benim korkulu rüyam” şeklinde ilginç bir yanıt verdi.

Trafik ekiplerince alkol kontrolünden geçirilen sürücü, 0.63 promil alkollü çıktı. Alkol kontrolü sırasında ehliyetini daha önce alkollü araç kullanmaktan kaptırdığını söyleyen sürücü, “Allah’tan ehliyeti almamışım. Bende sanayide esnafım. Yabancı değilim. Ehliyetimi alkolde kaptırdım daha önce. Allah’tan almamışım, parasını ödedim” şeklinde konuştu. “Türk Polisi’nden kaçılmaz maşallah” diyen sürücü, “Belki kaçarım diye düşündüm, aracın plakasına ceza yazılır diye düşündüm ama olmadı, kaçamadım” dedi.

Yapılan sorgulamada sürücünün daha önce de alkollü araç kullandığı ve bu nedenle ehliyetinin daimi olarak iptal edildiği ortaya çıktı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL ve ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 978 TL olmak üzere toplam 19 bin 417 TL para cezası kesildi. Sürücü Ö.E., ifadesi alınmak üzere polis merkezi amirliğine götürülürken, aracı trafikten men edilerek otoparka çekildi. Hakan Hidayet Deniz