Aksaray’ın Taşpazar Mahallesi Ebulfeyz Elçi Bey Caddesi’nde park halindeki bir araca çarpıp kaçan sürücü kayıplara karıştı. Olay, öğle saatlerinde 69 yaşındaki Fevzi Dirican ’nın 68 ABR 428 plakalı aracını alışveriş için yol kenarındaki park alanına bırakmasının ardından meydana geldi.
Yaklaşık yarım saat sonra aracının yanına dönen Fevzi Dirican, otomobilinin çeşitli yerlerinde maddi hasar olduğunu fark etti. Bunun üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. Olay yerine kısa sürede gelen polis ekipleri, Fevzi Dirican ile görüşerek olayla ilgili inceleme başlattı.
Güvenlik kameralarının incelenmesi ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda kaçan aracın ve sürücünün kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. Polis ekipleri, olayla ilgili inceleme yürütüyor.
Kameralara konuşan araç sahibi Fevzi Dirican, “Ben uzun yıllar Avrupa’da yaşadım. Orada böyle bir durum olduğunda insanlar aracın başında bekliyor, gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra ayrılıyor. Kısacası, Avrupa’da bir araca çarptığınızda aracı bırakıp gitmek yerine araç sahibini beklemeyi tercih ediyorlar. Ama burada maalesef tanımadığımız bir sürücü park halindeki aracımıza çarparak gitmiş. Oldukça üzüldük, keşke insanlık ölmemiş olsa” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Olayın, bölgede bulunan güvenlik kameraları sayesinde kısa sürede aydınlatılması beklenirken, polis ekipleri kaçan sürücünün yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Fatma Altınok

