Aksaray’da, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda iki şüpheli yakalanarak tutuklandı. Operasyonda Narkotik köpeği ile yapılan aramada çeşitli türde uyuşturucu maddeler ile suç unsurları ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Şube Müdürlüğü ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürüttükleri saha çalışmaları ve istihbari faaliyetler sonucu O.K.A. (30) ve M.U. (31) isimli şüphelilerin uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığını tespit etti. Şüpheliler, yapılan fiziki takip sonrası düzenlenen operasyonla il merkezinde yakalandı.
Şüphelilerin araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda 387 gram skunk, 224 adet sentetik ecza hap, 1 adet hassas terazi, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 10 bin TL nakit para ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere el konuldu.
Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. O.K.A. ve M.U., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yetkililer, “Vatandaşlarımızı zehirlemek isteyen zehir tacirlerine karşı titiz ve gayretli çalışmalarımıza kararlılıkla devam edilecektir” açıklamasında bulundu.
Soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Haber Merkezi

