Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Mevlid Kandili Coşkusu: Ulu Camii’de Kandil Simidi İkramı!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve İl Başkanı Hamza Aktürk ile birlikte Mevlid Kandili’nde Ulu Camii’de vatandaşlara kandil simidi ikramında bulundu.

Aksaray Belediye Başkanı Evren

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Mevlid Kandili vesilesiyle yatsı namazı sonrası Ulu Camii’de Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve İl Başkanı Hamza Aktürk ile birlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Kandil simidi ikramında bulunan Başkan Dinçer, Mevlid Kandili’nin tüm İslam âlemine ve insanlığa sağlık, huzur ve hayır getirmesini diledi.

Başkan Evren Dinçer, Ulu Camii’de gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu mübarek gecede hemşehrilerimizle bir arada olmak bizler için büyük bir mutluluk kaynağı. Rabbim bizleri Resûlullah’ın şefaatine nail olan ümmetinden eylesin inşallah. Mevlid Kandili’nin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’da etkinlikte yaptığı konuşmada, “Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin dünyaya gelişini hatırladığımız ve onun mübarek hayatını bir kez daha anladığımız önemli bir gün. Bugün burada halkımızla birlikte olmak ve bu özel geceyi paylaşmak büyük bir mutluluk. Kandilimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Hamza Aktürk ise, “Mevlid Kandili, tüm İslam âleminin manevi birlik ve beraberliğinin pekiştiği bir gecedir. Aksaray’da böylesine anlamlı bir geceyi hemşehrilerimizle idrak etmek bizler için onur verici. Rabbim, bu kandilin bereketiyle milletimize sağlık, huzur ve barış nasip etsin” şeklinde konuştu.

Yatsı namazının ardından Ulu Camii avlusunda toplanan vatandaşlara kandil simidi ikramında bulunan Dinçer, Kumbuzoğlu ve Aktürk, halkla sohbet etti. Etkinlikte manevi bir atmosfer hakim olurken, Aksaray halkı da bu anlamlı geceyi hep birlikte idrak etti.

 

Celil Acar