Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Kur’an tilaveti ve ilahilerle Öğretmenler Günü kutlandı!

Merkez Ulu Cami’de gerçekleştirilen programda Kur’an tilaveti, ilahiler ve Mevlid-i Şerif ile öğretmenler anıldı.

Merkez Ulu Cami’de gerçekleştirilen programda Kur’an tilaveti, ilahiler ve Mevlid-i

Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi, 21 Kasım Cuma günü Merkez Ulu Cami’de Öğretmenler Günü kapsamında Mevlid programı düzenledi. Programa öğrenciler ve öğretmenler katılırken, etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hazırlık sınıfı öğrencisi Yusuf Oktay’ın okuduğu tilavetin ardından koro, Salavat-ı Şerif, “Canım Kurban Olsun Senin Yoluna” ve “Bilmem Ne Edeyim” ilahilerini seslendirdi. Koroya Faruk Özyön, Behram Çiftçi, Talha Kürklü, Haktan Fatih Eroğlu, Gülüşan Han Akyol, Akif Emre Bahacan, Turhan Çakırpınar ve Meslek Dersleri Öğretmeni Recep Atav eşlik etti.

Programda 12-A sınıfı öğrencisi Akif Emre Bahacan ve 12-C sınıfı öğrencisi Turhan Çakırpınar tarafından Kur’an tilaveti yapıldı. Mevlid-i Şerif ise okul müdürü Hacı Hasan Yılmaz tarafından Veladet Bahri bölümünde okundu.

Etkinlikte koro aynı zamanda “Seyreyleyip Yandım” ve “Ey Enbiyalar Serveri” ilahilerini de icra etti. Solo ilahilerde Akif Emre Bahacan “Donandı Her Yer Kandillerle” ve “Sevdim Seni Mabuduma” eserlerini seslendirdi. Program, Meslek Dersleri Öğretmeni Recep Atav’ın hatim duası ile sona erdi.

Etkinlik, öğretmenlerin ve öğrencilerin manevi bir atmosferde bir araya gelmesini sağlarken, Kur’an tilaveti ve ilahilerin ahengiyle anlamlı bir kutlama olarak kayıtlara geçti.

Celil Acar