Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da küçük bir izmarit az daha köyü yok ediyordu!

Aksaray merkeze bağlı Gücünkaya Köyü’nde yol kenarındaki otların tutuşmasıyla başlayan yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yaklaşık iki dekar alanın zarar gördüğü yangında, köy sakinleri evlerini korumak için büyük çaba sarf etti.

Aksaray merkeze bağlı Gücünkaya

Aksaray merkeze bağlı Gücünkaya Köyü’nde meydana gelen yangın, facianın eşiğinden dönülmesine neden oldu.

Yol kenarına atılan bir sigara izmariti, otların tutuşmasına ve hızla yayılan bir yangının başlamasına sebep oldu. Yangın kısa sürede büyüyerek köyde paniğe yol açtı.

Köylülerin ihbarı üzerine Aksaray itfaiyesi olay yerine hızla intikal etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken, yaklaşık iki dekar alan tamamen yandı. Yangının köydeki evlere sıçramasını engellemek için köy sakinleri ellerine kova ve hortumlar alarak büyük bir mücadele verdi. Üç ev sahibi, yangını evlerine ulaşmadan söndürmeyi başardı.

Yetkililer, harman ayının başlamasıyla birlikte yangın olaylarında artış yaşandığını belirterek, vatandaşları yol kenarına atılan izmaritler ve mangallar konusunda daha dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle kuru otların bulunduğu alanlarda ateşle ilgili tüm faaliyetlerin dikkatle yapılması gerektiği vurgulandı.

Fatma Altınok