Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Kentsel Dönüşüm Hızla Devam Ediyor: Depreme Dayanıklı Binalar Yükseliyor!

Aksaray’ın merkezinde yeni bir yaşam merkezi inşa ediliyor. Depreme dayanıksız ve ekonomik ömrünü tamamlamış binalar tek tek yıkılarak yenileniyor.

Aksaray’ın merkezinde yeni bir

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm projesinin detaylarını paylaştı. Depreme dayanıksız ve ekonomik ömrünü tamamlamış binaların yenilenmesiyle, daha güvenli ve modern bir yaşam alanı oluşturuluyor.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinin hızla devam ettiğini belirterek, “Şehrin kalbinde yeni bir yaşam merkezi inşa ediyoruz,” dedi. Dinçer, projenin amacının, ekonomik ömrünü tamamlamış ve depreme dayanıksız binaların yerine daha güvenli ve modern yapılar inşa etmek olduğunu vurguladı.

Hamidiye Mahallesi’nde dar sokakları ile her türlü tehlikeye ve olumsuzluğa açık binaların yerinde dönüşümü sayesinde, mahalle sakinlerinin daha kaliteli ve güvenli bir yaşam alanına kavuşacağını ifade eden Dinçer, kentsel dönüşüm projesinin bölgeye büyük değer katacağını belirtti.

Proje kapsamında, eski binaların yıkımı tamamlanarak, modern ve depreme dayanıklı binaların inşasına başlandığını açıklayan Başkan Dinçer, “Aksaray için çalışıyoruz ve bu proje, şehrimizin geleceği için büyük bir adım,” diye konuştu. Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, Aksaray’ın genelinde benzer projeler için örnek teşkil edeceğini de sözlerine ekledi. Fatma Altınok