Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da kadınlar şifayı kil de arıyorlar

Şifa bulmak için kil

Şifa bulmak için kil taşı tüketiyorlar
Demir eksikliği olan kadınlar şifayı kil taşında arıyor. Özellikle gebelik döneminde kil taşı aşeren kadınlar aktarlardan kil taşı alıp çerez gibi tüketiyorlar.
Aksaray’da kadınlar şifayı kil taşında arıyor. Demir eksikliğine çözüm bulamayan kadınlar şifanın kil taşında olduğunu öne sürüyor. Aksaray’da aktarlık yapan Nureddin Tümer; en çok tercih edilen ürünlerin başında kil taşı olduğunu vurgulayarak konuşmalarına şöyle devam etti: “Kil taşı müşterilerimizin en çok satın aldığı ürünlerin başında yer alıyor. Aksaray’da asırlardır kadınlar şifayı bu taşta buluyor. Demir eksikliği, mide asit düzensizliğinde tercih ediyorlar.”

HAMİLE KADINLAR KİL TAŞI AŞERİYOR
Kil taşını satın alan müşterilerinin çoğunluğunun hamile kadınlar olduğunu belirten Tümer; “Gebelik döneminde kadınlarda birçok vitamin eksikliği ortaya çıkıyor. Bu nedenle kil aşeriyorlar. Birçok müşterim kil tükettikten sonra şikâyetlerinin sona erdiğini ve rahatladıklarını söylüyor. Biz talep doğrultusunda getiriyoruz fakat kadınlar arasında kozmetikte kullanımı bu kadar yaygın değil. Gelen müşterilerin kilolarla alıp çerez gibi tüketmesi başta bize de tuhaf geldi ama artık alıştık bu duruma.” dedi.

Haber: Ağustos GERÇE