Aksaray’da kış mevsimi kendini göstermeye başladı. Şehrin simgesi haline gelen 3 bin 268 metre yüksekliğindeki volkanik Hasandağı, mevsimin ilk karıyla beyaza büründü.
Drone ile havadan görüntülenen Hasandağı, eşsiz doğası ve karla kaplı zirvesiyle görsel bir şölen sundu. Zirveye düşen kar, hem doğaseverleri hem de fotoğraf tutkunlarını bölgeye çekti.
Aksaray sınırları içinde yer alan Hasandağı, her mevsim olduğu gibi bu yıl da dağcıların ve doğa yürüyüşçülerinin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Şehir merkezinden bile net şekilde görülebilen karla kaplı zirve, Aksaray manzarasına ayrı bir güzellik kattı.
Yerel halk, Hasandağı’ndaki ilk karın her yıl kışın habercisi olduğunu belirterek, “Dağ beyaza bürününce biz biliriz ki artık soğuklar geliyor” sözleriyle gelen kışı karşıladı.
Uzmanlar, Hasandağı’nda kar yağışının erken başlamasının, bölgedeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına indiğini gösterdiğini belirtiyor. Aksaray genelinde ilerleyen günlerde hava sıcaklıklarının daha da düşmesi bekleniyor.
Fatma Altınok

