İl Müdürü Demir, tarlada incelemelerde bulunarak fasulye üretimi, verimlilik ve ürün kalitesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için modern tekniklerin önemine değinen Demir, “Üreticilerimizin her zaman yanındayız, verimliliği artıracak projelerle destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Ziyarette, üretici Numan Ay da fasulye üretimi sırasında karşılaştığı sorunları ve taleplerini dile getirdi. Ay, devlet desteklerinin önemine dikkat çekerek üretimin devamlılığı için bu desteklerin artırılmasını istedi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, hasat dönemi boyunca üreticilere teknik destek ve danışmanlık sağlamayı sürdürecek. Aksaray genelinde fasulye üretiminin bu yıl geçen yıla göre daha verimli geçtiği, elde edilen ürünlerin hem iç piyasada hem de ihracatta değerlendirilmesinin planlandığı bildirildi.
Fatma Altınok

