Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Ailenin Birliği İçin Adımlar Atıldı: Aile Haftası Coşkusu Meydanlarda!

Aksaray Valiliği himayelerinde Aile

Aksaray Valiliği himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından “Ailemiz İstikbalimiz” temasıyla, Aksaray Belediyesi önünden, Aksaray Valiliği binası önüne doğru, ailenin önemine dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hıfsı Peker, Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurettin Ulaş, daire müdürleri, STK başkanları ve öğrenciler katıldı.

Her yıl 15 Mayıs haftasında kutlanan Aile Haftası bu yıl Aksaray’da bir kez daha günün önemine dikkat çekilerek kutlandı. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen bu program, ailenin önemine dikkat çekmek ve aile yapısının güçlendirilmesini amaçlıyor.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediyesi önünden başlayarak Aksaray Valiliği Binası önünde son bulan yürüyüş programı ve Aile Haftası hakkında açıklamada bulundu. Konu hakkında açıklama yapan Vali Kumbuzoğlu, “Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, günün anlam ve önemine yönelik yaptığı açıklama kapsamında, “Bildiğiniz üzere 15 Mayıs 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla her yıl 15 Mayıs haftası, Aile Haftası olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda biz de ülke olarak, Aksaray olarak bugün burada, meydandayız. Aksaray Belediyesi’nin önünden valiliğe kadar, gençlerimiz, öğrencilerimizle ve vatandaşlarımızla bir yürüyüş yaptık. Burada bir bütünleşme, manevi atmosfer oluşturmaya çalıştık. “Güçlü aile, güçlü millet, güçlü devlet” sloganı üzerinde ülke olarak yoğunlaştık. Bu kapsamda daha güçlü bir aile oluşturmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde çok güzel hizmetler verilmektedir” diyerek sözlerine başladı.

Vali Kumbuzoğlu açıklamasının devamında; “Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak biz bütün ailelere her an, her zaman devamı olmak üzere düzenli eğitimler verilmektedir. Çocuklarımıza, anne ve babalarımıza, yaşlılarımıza eğitimler vererek güçlü bir aile nasıl oluşur ilkesi üzerinde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Tabi bunun yanında engellilerimiz, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, şehit ailelerimiz, bakıma muhtaç yaşlılarımız var, onlar için de özel ilgi ve alaka ile eğitimler vererek. Aile içerisinde uyum noktasında eğitimlerimiz devam etmektedir. Biz bu eğitimlerin çeşitliliğini ve niteliğini artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her aile mutlu olunca Aksaray da mutlu olacak. Türkiye de mutlu olacak. Bu düşüncelerle ben bütün Aksaraylıların Aile Haftasını kutluyorum. Bütün bireyleri ile mutlu, güzel ve sağlık dolu bir gelecek diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Ağustos Gerçe