Tacin Mahallesi’nde, Emniyet Müdürlüğü arkasında yer alan camide yapılacak buluşmaya her yaştan vatandaşın katılması bekleniyor. İl Müftülüğü, ailece camide bir araya gelmenin toplumda dayanışmayı ve manevi atmosferi güçlendirdiğini vurguladı.
Etkinlik kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti, tesbihat ve dua programının yer alacağı belirtildi. Müftülük yetkilileri, sabah namazının birlik, huzur ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğine dikkat çekerek katılımın yoğun olmasını temenni etti.
Aksaray’daki dini ve sosyal etkinliklerin toplum üzerindeki olumlu etkisine işaret eden yetkililer, bu buluşmaların özellikle gençlerin camiyle bağını güçlendirmeyi hedeflediğini ifade etti. Ailelerin birlikte ibadet etmesinin çocuklara önemli bir örneklik sunduğu belirtildi.
İl Müftülüğü, programa tüm vatandaşları davet ederek, “Bu manevi iklimi birlikte yaşayalım” çağrısında bulundu. Etkinlik ile şehirde toplumsal birlikteliğin güçlenmesi ve cami merkezli buluşmaların daha geniş kesimlere ulaşması amaçlanıyor.
Fatma Altınok

