Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 7 Milyon TL’lik Bakır Kablo Hırsızlığına JASAT Darbesi!

Aksaray’ın Gençosman Köyü’ndeki GES enerji tesisinden 250 bin metre bakır kablo çalındı. Şüpheli S.A. JASAT ekiplerinin titiz çalışmasıyla yakalandı.

Aksaray'ın Gençosman Köyü'ndeki GES

Aksaray İli Merkez İlçesi Gençosman Köyü’nde bulunan GES enerji üretim tesisinden gece saatlerinde piyasa değeri yaklaşık 7.300.000 TL olan 250 bin metre bakır elektrik kablosu çalındı. Tesis yetkilisi B.C.’nin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbarla harekete geçen jandarma ekipleri, şüpheli S.A.’yı kısa sürede yakalayarak adalete teslim etti.

Edinilen bilgiye göre olay, Gençosman Köyü’ndeki enerji tesisinin yetkilisi B.C.’nin gece saatlerinde 112 ihbar hattını arayarak, tesis alanında büyük miktarda bakır elektrik kablosunun çalındığını bildirmesiyle ortaya çıktı. Olayın ihbar edilmesinin ardından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda harekete geçen JASAT dedektifleri ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerinde ve çevresinde kapsamlı bir inceleme başlattı.

Yapılan titiz çalışmalar sonucunda, hırsızlık olayını gerçekleştiren kişinin S.A. olduğu tespit edildi. Şüpheli şahıs, kullanmakta olduğu 02 XX XXX plakalı araç ile birlikte Aksaray Merkez İlçesi sınırları içerisinde yakalanarak gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda ise 10 adet iş eldiveni, 1 adet yüz maskesi, çeşitli el aletleri ve sahte araç plakaları ele geçirildi.

Gözaltına alınan S.A., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamaları, ilimizde asayiş ortamının sağlanması amacı ile titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir.” ifadeleri kullanıldı. Hakan Hidayet Deniz