Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 5. Yıldız Coşkusu! Galatasaray Taraftarı Sokaklara Akın Etti

Galatasaray’ın Süper Lig 2024-2025 sezonunu şampiyon tamamlaması, Aksaray’da büyük bir sevinçle karşılandı. 25. şampiyonlukla birlikte 5. yıldızı takan ilk kulüp olan sarı kırmızılıların bu tarihi zaferi, kentte gece boyu süren kutlamalarla taçlandırıldı. Oyun havaları, konvoylar ve meşalelerle Aksaray sokakları adeta sarı kırmızıya büründü.

Galatasaray’ın Süper Lig 2024-2025

36. hafta mücadelesinde Galatasaray, sahasında Kayserispor’u 3-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Maçın ardından Aksaraylı Galatasaray taraftarları büyük bir coşkuyla cadde ve meydanlara akın etti. Başta 15 Temmuz Milli İrade Meydanı olmak üzere kentin pek çok noktasında kutlamalar başladı.

Yüzlerce kişi ellerinde bayraklarla kortejler oluşturdu, araç konvoyları kilometrelerce uzadı. Davul-zurna eşliğinde oyun havaları oynandı, meşaleler yakıldı, marşlar hep bir ağızdan söylendi. Bazı taraftarlar balkonlardan bayrak sallarken, kimileri arabalarının üzerine çıkarak kutlamalara eşlik etti.

Kutlamalara katılan genç bir taraftar İsmail Başer, “Bu sadece bir şampiyonluk değil, tarihe geçen bir an. 5. yıldız bizim, gurur duyuyoruz” dedi. Bir başka taraftar ise, “Yıllardır bu anı bekliyorduk. Aksaray’da bu coşkuyu yaşamak tarifsiz” ifadelerini kullandı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kutlamaların güvenli şekilde geçmesi için kent merkezinde yoğun önlemler aldı. Trafik kontrollü şekilde yönlendirildi, güvenlik güçleri taşkınlık yaşanmaması adına sürekli anonslar yaptı. Kutlamalar, geç saatlere kadar olaysız sürdü.

Aksaray’daki taraftar grupları, önümüzdeki günlerde kupa törenine toplu katılım için İstanbul’a organizasyon düzenlemeyi planladıklarını duyurdu. Şehirdeki birçok işletme de sabaha kadar açık kalırken, Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutlamak isteyenlere hizmet verdi.

Galatasaray’ın 25. şampiyonluğu ve 5. yıldızla yazdığı tarihi zafer, Aksaray’da sarı kırmızılı renklere gönül verenleri sokaklara döktü. Coşku, sevinç ve gururun hâkim olduğu gece, Aksaray’ın Galatasaray sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi. Celil Acar