Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Ziraat Odası hastalıklarla savaş açtı!

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık kapsamında üreticilerle arazi ziyaretlerine devam ediyor.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Koçak, arazi kontrollerinde arpa ve buğday tarlalarında hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerini anlattı, üreticilerle istişarelerde bulundu.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde üreticilere destek olmak amacıyla arazi ziyaretlerine devam ediyor. Koçak, yapılan kontroller neticesinde yağışların ardından havaların ısınmasıyla birlikte arpa ve buğday ekili alanlarda pas ve mantar hastalığı oluşumu gözlemledi. Üreticilere bu hastalıklarla mücadele yöntemlerini detaylı bir şekilde anlatan Koçak, aynı zamanda yonca ekili alanlarda sinek ve pirecik problemleriyle, şeker pancarı ekili tarlalarda ise yabancı otlarla mücadele konularında da bilgi verdi.

Üreticilerle gerçekleştirilen istişarelerde, ayçiçeği ekili alanlarda çapalama ve yabancı ot mücadelesi gibi konular ele alındı. Koçak, üreticilere mücadele yöntemlerini anlatırken, onların sorularını da yanıtladı ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu tarz saha ziyaretlerinin üreticilerin bilgi düzeyini artırdığı ve tarımsal verimliliği artırmaya yardımcı olduğu belirtilirken, Koçak da üreticilere bol ve bereketli ürünler dileğinde bulundu. Fatma Altınok