Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu temiz konuştu; Ben de olsam kurallara uymak zorundayız!

Asayiş ve güvenlik alanında Ağustos ayı verilerini paylaşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Şehr-i Süleha olarak adlandırılan Aksaray’ın aynı unvanda anılmaya devam etmesi için 7/24 esasıyla; asayiş, kaçakçılık, narkotik, trafik ve okul güvenliği başta olmak üzere her alanda çok ciddi çalışmalara düzenli olarak devam edildiğini söyleyerek, “Ben dâhil herkesin polis ve jandarmamızın uyarılarına uyması, onlara yardımcı olması Aksaray’ımızın güvenliği için çok önem teşkil ediyor!” dedi.

Asayiş ve güvenlik alanında

VALİ KUMBUZOĞLU, AĞUSTOS AYI ASAYİŞ OLAYLARINDA YÜZDE 13’LÜK BİR AZALMA GÖRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Kurallara uymak zorundayız!
Asayiş ve güvenlik alanında Ağustos ayı verilerini paylaşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Şehr-i Süleha olarak adlandırılan Aksaray’ın aynı unvanda anılmaya devam etmesi için 7/24 esasıyla; asayiş, kaçakçılık, narkotik, trafik ve okul güvenliği başta olmak üzere her alanda çok ciddi çalışmalara düzenli olarak devam edildiğini söyleyerek, “Ben dâhil herkesin polis ve jandarmamızın uyarılarına uyması, onlara yardımcı olması Aksaray’ımızın güvenliği için çok önem teşkil ediyor!” dedi.
Aksaray’da asayiş ve güvenlik için yapılan çalışmaları kamuoyuna duyurmak üzere bir basın açıklaması yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na, Emniyet Müdürü Bekir Demir ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Ali Bayer eşlik etti. Vali Kumbuzoğlu açıklamasında, “Şehrimizin, asayiş ve güvenliği için yaptığımız çalışmaları İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya‘nın daha şeffaf ve etkin yönetim anlayışı ve talimatları doğrultusunda her ay düzenli olarak yaptığımız basın açıklamaları vasıtasıyla kamuoyuyla sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Ağustos ayı verilerini paylaşmak üzere karşınızdayız. Çok kıymetli hemşerilerim tarih boyunca barış ve huzurun adresi olmuş bu yönüyle de Şehr-i Süleha olarak adlandırılan Aksaray’ımızın aynı unvanda anılmaya devam etmesi için 7/24 esasıyla; asayiş, kaçakçılık, narkotik, trafik ve okul güvenliği başta olmak üzere her alanda çok ciddi çalışmalarımıza düzenli olarak devam ediyoruz.” dedi.
UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMAMAYA KARARLIYIZ!
Konuşmasının devamında Ağustos ayında yapılan çalışmalarla ilgili bazı önemli verileri ve istatistikleri paylaşan Vali Kumbuzoğlu, “Asayişin temini noktasında 303 bin 546 şahıs sorgulamış, 2 bin 276 aranan şahıs tespit edilmiş, bunlardan 861’i tutuklanmıştır. Kişilere karşı meydana gelen olayların yüzde 97’si, mal varlığına karşı meydana gelen olayların ise yüzde 85’i aydınlatılmış ve toplamda 903 şahıs yakalanmıştır. Tüm bu çalışmalar neticesinde Ağustos ayı asayiş olaylarında yüzde 13’lük bir azalma görülmüştür. Tabii bu önemli bir başarıdır. Kaçakçılıkla mücadele için yaptığımız operasyonlarda ise, makaron, tarihi eser, elektronik sigara ve cep telefonu başta olmak üzere kaçak malların ele geçirilmesi ve aranan şahısların bulunmasında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 22’lik bir artışta büyük bir başarıya imza atılmıştır. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir diğer konuda narkotik olaylarıdır. Uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler maalesef çağımızın vebası olmaya devam etmektedir. Sadece Aksaray’da değil Türkiye’de de değil tüm dünyada kararlılık ve eşgüdümle yürütülmesi gereken bir mücadele alanıdır narkotik alanı. Bizler uyuşturucu tacirlerine göz açtırmamaya kararlıyız. Evlatlarımızı o bataklığa düşmekten koruyacağız. Bu konuda en ufak bir taviz asla ve asla vermeyeceğiz. Bu anlamda 2024 yılında ilk sekiz ayında yaptığınız narkotik operasyonları ile 404 gram eroin, 10 bin 423 gram esrar 11 bin 200 gram bonzai ve 19 bin 975 adet uyuşturucu nitelikli hap ele geçirilmiştir. Bu mücadelemizde Bakanlığımızın uyguladığı, ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’, ‘Narvas Projesi’ ve ‘Uyuma Apliklasyonu’ tabii çok büyük katkıları ve yararları olduğu şüphesizdir. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Narkotik de mücadelemizin başarıya ulaşabilmesi için sizlerin çok değerli Aksaraylı hemşerilerimizin tam desteğine çok büyük ihtiyacımız var. Bu anlamda en ufak bir şüphe ya da istihbaratın çok büyük faydaları olabiliyor. Zehir tacirleri aklı hayale gelmeyecek yöntem ve tekniklerle geleceğimizi karartmaya çabalıyorlar. Ancak biz onlardan daha kararlıyız. Ne yaparlarsa yapsınlar mutlaka faaliyetlerine engel olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜVENLİĞİ, BİZİM TÜM İCRAATLARIMIZIN EN BAŞINDA YER ALIYOR!
Okul güvenliği konusunda yapılan çalışmalara da değinen Vali Kumbuzoğlu, “2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı başladı. Yeni eğitim-öğretim yılının başarılı ve huzurlu geçmesini temenni ediyorum. Onun için üzerinde en çok durduğumuz ve büyük enerji ve gayret sarf ettiğimiz bir husus da okul güvenliğinin, çocuklarımızın, öğrencilerimizin güvenliğidir. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz, yavrularımızın güvenliği bizim tüm icraatlarımızın en başında yer aldığını özellikle siz değerli Aksaraylı hemşirelerle paylaşmak istiyorum. Okullarımızın risk değerlendirmelerini yaptık. Önem durumuna göre öncelik derecelerine göre bir sınıflandırma oluşturduk. Buna göre 172 okulumuzun güvenliği için 388 personel ve 66 ekiple tam gün sahadayız.” dedi.
JANDARMAMIZIN UYARILARINA UYMAK, ONLARA YARDIMCI OLMAK AKSARAY’IMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEM TEŞKİL EDİYOR
Trafik güvenliği konusunda asla taviz verilmeyeceğini vurgulayan Vali Kumbuzoğlu, “Mesaimizin önemli bir birimi de trafik güvenliğine ayırıyoruz. Tüm ekiplerimiz de sizlere, çok değerli Aksaraylı hemşerilerimize daha güvenli ve konforlu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Ancak bu konuda herkesten saygı empati ve azami derece kurallara riayet bekliyoruz. Bunlar olmadan düzen tesis etmenin imkansız olduğunu, zor olduğunu siz değerli Aksaraylı hemşehrilerimiz de çok iyi biliyor. Ben dâhil herkesin polis ve jandarmamızın uyarılarına uyması, onlara yardımcı olmak Aksaray’ımızın güvenliği için çok önem teşkil ediyor. Tekrar tekrar ifade etmek isterim ki bizim başarılı olabilmemiz için sizlerin desteği güveni ve dualarına çok ihtiyacımız var. Lütfen KADES ve Uyuma gibi mobil uygulamalarımız ile 112 Acil Çağrı Merkezlerimizi zamanında ve etkin kullanarak bizlere daha çok yardımcı olmanızı bekliyoruz. Sizlerin dikkati ve hassasiyeti sayesinde problemleri henüz büyümeden zamanında ve anında çözebilir. Şimdiye kadar verdiğiniz ve bundan sonra da vereceğiniz her türlü desteğe şimdiden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
ASLA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİNİZ BİR KONUDA ÇOCUK İSTİSMARI VE DİLENCİLİK FAALİYETİDİR
Vali Kumbuzoğlu sözlerine, “Asla müsamaha göstermeyeceğiniz bir konuda çocuk istismarı ve dilencilik faaliyetidir. Bu hususta her ay geniş çaplı ve şok uygulamalar yapıyoruz. Bunlara hiç ara vermeden bu faaliyetlerimize bu önlemlerimize kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Devletimizin sosyal devlet sorumluluğu ile ihtiyaç sahiplerine her türlü yardımı zaten devlet olarak, valilik olarak yapıyoruz. Hemşerilerimizin de duygu sömürülerine itibar etmemelerini özellikle istirham ediyorum. Malumunuz olduğu üzere İl Emniyet Müdürümüz Bekir Bey aramıza yeni katıldı. Şehrimizin huzur ve güveni içinde inşallah birlikte jandarma komutanımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başarılı işlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Ben bir kez daha Bekir kardeşime tekrar hoş geldiniz diyorum ve kendilerine başarılar diliyorum. Bu vesileyle bizlerin huzur ve güvenliği için geleceklerini gündüzüne katan, hiçbir fedakârlıktan kaçırmadan çalışan emniyet ve jandarma teşkilatımızın kahraman mensuplarına da huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde, yüreklerine hüzün, ayaklarına taş değmesin. Şehr-i Süleha Aksaray’ın her bir ferdine sağlık ve esenlikler diliyorum sağlıcakla kalın.” diyerek son verdi.

*Celil ACAR

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz
Sıradaki Haber Aksaray’ın sulama projesine ödenek; 30 Milyon ödenek hayırlı olsun!