Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Valisi Gazilerimiz Bağımsızlığımızın Sembolüdür!

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, gazilerin bağımsızlığın sembolü olduğunu vurguladı.

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, Gaziler

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık tutkusunun önemine değindi. Şehitlik ve gaziliğin, milletin onur kaynağı olduğunu belirten Vali Kumbuzoğlu, gazilerin vatanseverlik ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu ifade etti.

Vali Kumbuzoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Aziz Türk milletinin en önemli hasletlerinden biri şüphesiz bağımsızlığa olan düşkünlüğüdür. Bunu her şeyin üstünde tutar ve uğruna her şeyi feda eder. Bu nedenle de şehitlik ve gaziliği bağımsızlığın sembolü olarak görür, bu payeleri büyük bir onur ve gurur kaynağı sayar. Ülkemizin her karış toprağında, vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak için canlarını ortaya koyan gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharıdır.”

Genç nesillere gazilik ve şehitlik ruhunu anlatmanın önemine de değinen Kumbuzoğlu, “Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan 15 Temmuz’a kadar verilen mücadeleyi iyi anlatmalıyız,” dedi.

Vali Kumbuzoğlu, devletin her zaman gazilerin ve şehit yakınlarının yanında olduğunu belirterek, “Onlar bizim en büyük ve kıymetli emanetlerimizdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de ‘Gazi’ ünvanı verilmişti. Onun şahsında tüm gazilerimizi hayırla yad ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Vali Kumbuzoğlu, mesajını şu dileklerle sonlandırdı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz dedi. Haber Merkezi