
Program kapsamında, yaklaşık 8 ay süren bir çalışma sonucunda uygulamaya hazır hale getirilen Turizm Master Planı‘na dair sunum yapıldı. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysu Altaş tarafından yapılan sunumda, Aksaray turizmi için planlanan çalışmalar ele alındı. Yapılan sunumda, Aksaray’ın ilçelerinin her birinin öne çıkan noktalarının turizme aktif hale getirilmesinin gerekliliğinden söz edildi. Ayrıca, Master Planı bünyesinde inanç turizmi, sprituel turizm, kış turizmi gibi alanlarda çeşitli öneriler de yer aldı.
“Şehrin çocukları tarafından yapılan çalışma büyük emekle hazırlandı”

Yapılan sunumun ardından Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Master Plan’a dair bir değerlendirmede bulundu. Rektör Arıbaş tarafından yapılan değerlendirmede, bu çalışmanın Aksaray’ı bilen, tanıyan, şehrin akademisyenleri tarafından yapılmış olmasının getirilerinden söz edildi. Rektör Arıbaş, sözlerinin devamında çalışmanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
“Şehrimizin sahip olduğu değerleri en iyi şekilde yansıtma gayretindeyiz”

Programın devamında konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ” Sayın Rektörümüzü ve ekibini yürekten tebrik ediyorum. Master Planımız, akademisyenlerimizle birlikte Aksaray’ın her noktası titizlikle dolaşıldı. Onların için güzide bir sonuç Master Planı ama bizim için bir başlangıç. Bu plan biz rehber olacak. Aksaray’ın kalkınmasında ve geleceğe yürümesinde böyle bir plana ihtiyacımız vardı. Aksaray’ımızın sahip olduğu eşsiz değerleri en iyi şekilde değerlendirebilme gayretindeyiz. Burada ortak akıl ile hareket etmemiz gerekiyor. İşte bu neden böyle bir Turizm Master Planını ihtiyaç duyduk. Aksaray’ın sahip olduğu güçlü bir potansiyeli olmasına rağmen, çarpıcı bir durumda değiliz. Olmamız gereken noktanın çok uzağındayız. Tarihi İpek Yolunun kalbinde yer alıyor Aksaray. Turizm bakımından öne çıkan yerlerin emin olun ki Aksaray’dan çok da farkı yok. Konaklama tesislerimiz konusuna da el atmamız lazım. Tanıtım ve markalaşma çok önemli. Marka varsa değer vardır. Markasız adım atamayız.” sözlerine yer verdi.
Ağustos Gerçe

