Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray TOKİ’de zehirli örümcek paniği;Elleri ile besledi: işte o anlar!

Dünyanın en zehirli örümceği Aksaray’da ikinci kez görüldü.Vatandaşlar dünyanın en zehirli örümceğini elleri ile besledi.

Dünyanın en zehirli örümceği

Aksaray Toki 7. etapta bir evin bahçesinde dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan loplu örümcek (Argiope lobata) görüldü.

Zehirli örümcekler Aksaray’da yayılıyor!

Aksaray Toki 7. etapta bulunan bir evin bahçesinde dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olarak bilinen loplu örümcek (Argiope lobata) görüldü. Yakın zamanda Aksaray Adana yolunda bulunan bir evin bahçesinde görülürken zehirli örümcek bu kez ikinci kez Yunus Emre Mahallesi TOKİ 7. etap altında görüldü. Türkiye’nin farklı yerlerinde de görülmeye başlanan loplu örümceğin, Aksaray’da ikinci kez başka bir adreste görüldüğü ve burada yavrulayarak sayısını artırdığı bilgisi aktarıldı.

Türkiye’de genellikle Akdeniz bölgesinde görülen bu örümcek, geçtiğimiz yılın Ağustos ayından bu yana Gümüşhane, Ankara ve Kahramanmaraş’ta da görülmüştü. Loplu örümcek, bu kez de Aksaray’da ikinci kez görüldü.

Aksaray iş insanlarından Yağmur Emlak Sahibi Adil Kılıç’a ait yazlık evin kapısında görüldü.

İş insanı Adil Kılıç olayı şu şekilde anlattı: “Eve geldiğimde kapıda bir hareketlenme gördüm ve bir anda korku içinde ne yapacağımı şaşırdım. Fotoğrafını ve videosunu çekip internette araştırma içerisine girdim. Öğrendim ki dünyanın en zehirli örümceği karşımdaydı. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum, başka var mı bilmiyorum ancak yetkililerin bu konuda yardımcı olmasını istiyorum dedi. Loplu örümceği elleri ile beslen Adil Kılıç, örümceğe ölmüş karınca ve sinek atarak besledi ve bu anları anbean kamera ile kayıt altına aldı. Hayatımda ilk kez böyle büyük örümcek görüyorum diyen Kılıç gördüğü manzara karşısında hayretlere düştü.

Loplu örümceklerin Aksaray’da artış göstermesi, yerel halk arasında endişe yaratıyor. Yetkililerin, bu tehlikeli örümcek türü hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapması ve gerekli önlemlerin almasını bekliyor. Ağustos Gerçe