Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray SGK duyurdu Emekliye çifte maaş müjdesi; İşte detaylar!

SGK, emekliler için çifte maaş imkanı sunduğunu açıkladı. Hem yaşlılık aylığı hem de ölüm aylığı aynı anda alınabilecek.

SGK, emekliler için çifte

Türkiye’de emeklilik sisteminde yapılan düzenlemeler ile birlikte, hem kendi sigortalılığı nedeniyle yaşlılık aylığı alanlar hem de vefat eden eşlerinden dolayı ölüm aylığı alma hakkına sahip olanların durumu ele alındı. Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada, bu iki maaşın bir arada nasıl alınabileceği detaylandırıldı.

Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, kendi sigortalılığı nedeniyle yaşlılık aylığı alan vatandaşlar, vefat eden eşlerinden dolayı da ölüm aylığı alabilecekler. Bu düzenleme, sigortalıların emeklilik döneminde maddi olarak daha rahat bir yaşam sürmelerine olanak tanıyor.

SGK, emeklilik ve ölüm aylıkları ile ilgili bu önemli bilgiyi kamuoyuyla paylaşırken, uygulamanın detaylarına da yer verdi. Kendi sigortalılığı nedeniyle yaşlılık aylığı alan bireyler, gerekli şartları sağladıkları takdirde vefat eden eşlerinden dolayı da ölüm aylığına hak kazanabilecekler. Bu düzenlemenin, özellikle dul ve yetimlerin yaşam standartlarını yükseltmesi bekleniyor.

SGK’dan Alınabilecek Bilgiler:
– Kimlerin birden fazla emekli maaşı alabileceği,
– Bu maaşların nasıl hesaplanacağı ve alınacağı,
– Başvuru süreçleri ve gerekli belgeler.

SGK, vatandaşların bu haklarından en iyi şekilde yararlanmaları için gerekli bilgilendirme ve rehberlik hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Emeklilik ve ölüm aylıkları konusunda detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, SGK’nın resmi web sitesini ziyaret edebilir veya en yakın SGK müdürlüğüne başvurabilirler. Fatma Altınok