Aksaray Konya yolunda zincirleme kaza meydana geldi. Olay, Aksaray-Konya kara yolunun 7’nci kilometresinde, sabah saatlerinde sisin etkili olduğu saatlerde yaşandı. Kazada beş aracın karıştığı çarpışmada bir kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, Konya istikametinden Aksaray yönüne seyir halinde olan 38 LG 620 plakalı tırın, ışıklarda bekleyen araçlara çarptığı öne sürüldü. Tırın; 68 HV 103 plakalı A. G. yönetimindeki otomobile, 40 AAS 714 plakalı R. Ş.’in kullandığı otomobile, 34 KHK 441 plakalı H. K. yönetimindeki otomobile ve 42 HG 649 plakalı M. U.’nın kullandığı hafif ticari araca çarptığı belirtildi. Çarpışmanın etkisiyle araçların zincirleme şekilde birbirine girerek hurdaya döndü.
Kazada 26 yaşındaki G. Ş.’in yaralandığı bildirildi. Tır sürücüsünün ise olay yerinden ayrıldığı iddia edildi. Kazayı gören sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi.
Sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne sevk etti. Hastanede tedavi altına alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle Aksaray Konya yolunda trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı. Hurdaya dönen araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı. Polis ekiplerinin kazayla ilgili inceleme başlattığı bildirildi.
Fatma Altınok

